Eurovision 2024: Τι συνέβη με τη συμμετοχή του Ισραήλ -Χρησιμοποίησε ειδική τεχνολογία για τις αποδοκιμασίες η EBU;

Η Ισραηλινή Εντέν Γκολάν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της Eurovision 2024, παρά τις διαμαρτυρίες κατά της συμμετοχής του Ισραήλ στον διαγωνισμό.

Η Γκολάν θα επιστρέψει στη σκηνή της Eurovision 2024 το βράδυ του Σαββάτου για να διαγωνιστεί στον μεγάλο τελικό, με τα προγνωστικά να τη θέλουν να τερματίζει στην πρώτη 10άδα. Όπως αναφέρουν, μάλιστα, οι Times of Israel, το τραγούδι του Ισραήλ ανέβηκε στη δεύτερη θέση λίγο μετά τον ημιτελικό,

ενώ επί εβδομάδες βρισκόταν στην 8η.

Αν και την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στο Μάλμε μια μαζική αντι-ισραηλινή διαμαρτυρία και μια μικρότερη υπέρ του Ισραήλ, δεν προέκυψε πρόβλημα με την εμφάνιση της Γκολάν στη σκηνή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times of Israel, αν και εντός της αρένας ακούγονταν ένα σωρό αποδοκιμασίες ενώ η Ισραηλινή τραγουδίστρια βρισκόταν στη σκηνή, καθώς και δυνατές επευφημίες, η EBU χρησιμοποιεί τεχνολογία κατά των αποδοκιμασιών για να αποτρέψει να περάσουν τέτοιοι θόρυβοι στη ζωντανή μετάδοση.

Δείτε βίντεο που ανέβασε χρήστης του TikTok με αποδοκιμασίες:

Το βίντεο που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της Eurovision από την εμφάνιση του Ισραήλ:

Eurovision 2024: Η τραγουδίστρια του Ισραήλ είχε προετοιμαστεί για τις αποδοκιμασίες

Σύμφωνα με τον ισραηλινό σταθμό Kan, η Γκολάν έχει προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο να την αποδοκιμάζουν ενώ τραγουδά. Ολοκληρώνοντας την εμφάνισή της πάνω στη σκηνή, η Γκολάν αναφώνησε «ευχαριστώ πολύ!».

Σε συνέντευξη Τύπου για όσους προκρίθηκαν στον τελικό, που πραγματοποιήθηκε λίγο μετά το σόου, η Γκολάν είπε ότι ένιωθε «πλημμυρισμένη από συναισθήματα -είναι πραγματικά μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ στη σκηνή, παίζοντας και δείχνοντας τη φωνή μας και εκπροσωπώντας μας με υπερηφάνεια και φτάνοντας στον τελικό».

Η ερώτηση που αιφνιδίασε την Ισραηλινή τραγουδίστρια

Η Γκολάν ρωτήθηκε από έναν Πολωνό δημοσιογράφο εάν ένιωθε ότι δεν έπρεπε να βρίσκεται στον διαγωνισμό, καθώς η συμμετοχή της θα αποτελούσε «ρίσκο και κίνδυνο» για τους άλλους διαγωνιζόμενους. Υπεύθυνος της συνέντευξης Τύπου είπε στην αιφνιδιασμένη Ισραηλινή ότι δεν χρειαζόταν να απαντήσει, αλλά εκείνη είπε: «Νομίζω ότι είμαστε όλοι εδώ για έναν και μόνο λόγο. Και η EBU λαμβάνει όλα τα μέτρα ασφαλείας για να γίνει αυτό ένα ασφαλές και ενωμένο μέρος για όλους».

Σύμφωνα με τους Times of Israel, η τραγουδίστρια έχει ισχυρή ασφάλεια καθ' όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού και έχει παραλείψει σχεδόν όλες τις εκδηλώσεις στο Μάλμε, εκτός από τις ζωντανές εμφανίσεις και τις πρόβες για τα ρούχα, λόγω των απειλών κατά της συμμετοχής του Ισραήλ.

Βίντεο, που ανήρτησε δημοσιογράφος της ιστοσελίδας Ynet, δείχνει άνδρες ασφαλείας να απομακρύνουν από την αίθουσα διεξαγωγής του ημιτελικού της Eurovision έναν άνδρα που κρατούσε μία σημαία της Παλαιστίνης, καθώς η διοργανώτρια αρχή δεν επιτρέπει τη χρήση συμβόλων από χώρες που δεν μετέχουν στον διαγωνισμό τραγουδιού.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα