Ζero Stray Pawject: Ολες οι λεπτομέρειες για το διήμερο σεμινάριο για το φαινόμενο της κακοποίησης των ζώων -Μια σημαντική προσπάθεια

Ένα εξειδικευμένο σεμινάριο αποκλειστικά για εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς διοργανώνει το Zero Stray Pawject υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαρόπουλου και με την παρουσία του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Αντικείμενο του διήμερου σεμιναρίου αποτελεί το φαινόμενο της κακοποίησης των ζώων και θα εξεταστεί διεξοδικά σε όλες τις διαστάσεις του με περισσότερους από 13 ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Zero Stray Pawject με την Ακαδημία του (Zero Stray

Academy) προσπαθούν να παρέχουν εντελώς δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλους όσοι σχετίζονται με την προστασία των ζώων, ενώ πραγματοποιεί εδώ και ένα χρόνο την πρώτη υποχρεωτική εκπαίδευση αστυνομικών πρώτης γραμμής.

Το σεμινάριο θα είναι όσο το δυνατόν πιο διαδραστικό, γι’ αυτό έχουν επιλέξει οι διοργανωτές στρογγυλά τραπέζια για τους συμμετέχοντας, θα υπάρχουν case studies και η δυνατότητα διαλόγου και ερωτήσεων.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών για δικαστές και εισαγγελείς όσον αφορά το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των ζώων, η σύνδεση της κακοποίησης ζώων με την ενδοοικογενειακή βία, την κακοποίηση παιδιών αλλά ακόμη και το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία. Η κακοποίηση των ζώων αποτελεί την πρώτη ένδειξη σε ένα δυσλειτουργικό περιβάλλον. Η δίωξή της θα συνδεθεί με μια ασφαλέστερη κοινωνία για όλους.

Οι κακοποιητές ζώων έχουν 5 φορές περισσότερες πιθανότητες να βλάψουν έναν συνάνθρωπό μας

Η συνιδρύτρια του Zero Stray Pawject και του Zero Stray Academy Σίλια Σίλερ- Μουμτζίδη τονίζει μιλώντας στο iefimerida: «Πρέπει να εμπεδώσουμε ότι οι κακοποιήσεις των ζώων δεν αφορούν μόνο την προστασία των ζώων. Οι κακοποιητές ζώων έχουν 5 φορές περισσότερες πιθανότητες να βλάψουν έναν συνάνθρωπο μας, να βλάψουν εμάς». «Ενδεικτικό είναι ότι 9 στους 10 που κακοποιούν παιδιά πρώτα έχουν κακοποιήσει ζώα», σημειώνει η κ. Σίλερ. Και συνεχίζει λέγοντάς μας ότι σχεδόν 1 στους 2 κατά συρροή δολοφόνους έχει ιστορικό κακοποίησης ζώων ενώ 1 στους 2 βιαστές και 1 στους 4 παιδεραστές έχουν αντίστοιχο ιστορικό. «Η δίωξη της κακοποίηση της ζώων μπορεί να προλάβει την κακοποίηση των ανθρώπων», καταλήγει.

Η Ελλάδα από τις ελάχιστες χώρες κατέστησαν κακούργημα τον βασανισμό και φόνευση ζώου

«Η Ελλάδα είναι από μία από τις ελάχιστες χώρες που κατέστησαν τον βασανισμό και την φόνευση ζώου ως κακούργημα. Η ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της δίωξης της ενεργητικής ή ακόμη και της παθητικής κακοποίησης των ζώων θα ωφελήσει συνολικά την ελληνική την κοινωνία. Οι αναφορές τέτοιων περιστατικών αυξάνονται ραγδαία με τους ειδικούς να μιλούν για τον σκοτεινό αριθμό εγκληματικότητας και την κορυφή του παγόβουνου», αναφέρει ο οργανισμός στην ανακοίνωσή του.

Ισχυρό μήνυμα η τιμωρία των βασανιστών ζώων

Τέλος, η διευθύντρια της Ακαδημίας, Σταματίνα Σταματάκου, εξηγεί ότι η πρόληψη αποτελεί τον πυρήνα του Zero Stray Pawject και πιστεύουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες μπορεί να δράσουν καταλυτικά. «Δυστυχώς ζούμε σε μία χώρα με εκατομμύρια αδέσποτα που οι κακοποιήσεις είναι καθημερινές και φρικτές. Αν η Δικαιοσύνη όμως δείχνει ετοιμότητα και ότι τέτοιες πράξεις δε μένουν ατιμώρητες τότε θα έχουμε ένα ισχυρό μήνυμα για όλη την κοινωνία», υπογραμμίζει η κ. Σταματάκου στο Iefimerida.

Το διήμερο σεμινάριο πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου 2024. Συντονίστρια του σεμιναρίου είναι η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου. Χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τη Zero Stray Pawject και το Battersea, μια κορυφαία φιλανθρωπική οργάνωση για την ευζωία των ζώων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα