Ανδρουλάκης από Ανώγεια: Σε ευρωπαϊκή εποπτεία ο ΟΠΕΚΕΠΕ, άλλη μια κυβερνητική αποτυχία

Μιλώντας απόψε στα Ανώγεια, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, , έκανε λόγο για αποτυχία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην αγροτική πολιτική.

Ιδίως μετά και την απόφαση να τεθεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ υπό επιτήρηση από την ΕΕ μετά από διαπιστώσεις σοβαρής ανεπάρκειας στις τελευταίες διαχειριστικές περιόδους.

«Τιλέει ο πολύς κ. Αυγενάκης για τιςεπιδοτήσεις; “Δεν φταίω εγώ, αλλά

ηΕυρωπαϊκή Ένωση. Πριν από δύο ώρες, ηΕ.Ε. ανακοίνωσε ότι θέτει υπό εποπτείατον ΟΠΕΚΕΠΕ, διότι είναι ανίκανος ναμοιράσει τις επιδοτήσεις και τιςενισχύσεις στην Ελλάδα, αλλάζονταςπέντε προέδρους σε τέσσερα χρόνια. Ποιοςφταίει λοιπόν μετά από αυτή την απόφαση;Η Ευρώπη που δίνει τα λεφτά ή αυτοί πουείναι ανίκανοι να τα μοιράσουν στηνΕλλάδα; Κρατήστε το αυτό: Η πρώτη ευρωπαϊκήχώρα της οποίας οργανισμός που μοιράζειενισχύσεις και επιδοτήσεις, μπήκε σεευρωπαϊκή εποπτεία, είναι η Ελλάδα μετη σημερινή κυβέρνηση» επισήμανεχαρακτηριστικά.

Οκ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε τη ραγδαίααύξηση του κόστους ζωής.

«Ηαγοραστική δύναμη του λαού μας είναι ηχαμηλότερη στην ευρωζώνη και μεταξύτων 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ηπροτελευταία. Σε χειρότερη θέση απόεμάς είναι μόνο η Βουλγαρία. Δηλαδήσταθήκαμε όρθιοι με κόπους και θυσίες,για να “ανταγωνιζόμαστε” με τη Βουλγαρίασε ποσοστό αγοραστικής δύναμης» ανέφερε.

Μεφόντο τη μετατροπή σε τζαμί της Μονήςτης Χώρας και την υποβάθμιση της νέαςαυτής τουρκικής πρόκλησης από τονΠρωθυπουργό ως «αχρείαστης» ενέργειας,ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Η απάντησητου κ. Μητσοτάκη ανοίγει τον δρόμο στονΕρντογάν να συνεχίζει να κάνει τα ίδιακαι χειρότερα. Η απάντηση θα έπρεπε ναείναι η αναβολή της συνάντησης, γιατίέχουμε εθνική αξιοπρέπεια. Φταίει όμωςκαι η Ευρώπη, -για να είμαι δίκαιος-,διότι δεν έκαναν τίποτα μολονότι οΕρντογάν είχε διακηρύξει από το 2020 τιςπροθέσεις του».

«Πατριώτεςδεν είναι αυτοί που λένε πολλά. Δεν είναιαυτοί που εκμεταλλεύονται τα εθνικάθέματα για να διχάζουν τον λαό. Πατριώτεςείναι αυτοί που ενώνουν τον λαό για ναπετυχαίνει μεγάλους εθνικούς στόχους.Στέλνω, εδώ από τα Ανώγεια, ένα μήνυμα:Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Οιευρωεκλογές πρέπει να παράξουν πολιτικόαποτέλεσμα. Αν το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό,θα νιώθει απειλή η Νέα Δημοκρατία. Ο κ.Μητσοτάκης βολεύεται με την αντιπολίτευσητου lifestyle. Εμείς ασκούμε διαφορετικήαντιπολίτευση που χτυπά το χέρι στοτραπέζι με σχέδιο και όχι ευχολόγια.Πάνω απ’ όλα όμως θα έχετε κυβερνητικήεπιλογή προόδου» κατέληξε ο Πρόεδροςτου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανδρουλάκης, Ανώγεια, ΟΠΕΚΕΠΕ,androulakis, anogeia, opekepe