Γεωμαγνητική καταιγίδα «χτυπά» τη Γη: Μαγικές εικόνες με το Βόρειο Σέλας -Η Starlink προειδοποιεί για τους δορυφόρους

H Starlink, που ασχολείται με τους δορυφόρους, προειδοποίησε για το ενδεχόμενο «υποβάθμισης των υπηρεσιών της», καθώς η Γη βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη γεωμαγνητική καταιγίδα των τελευταίων 2 δεκαετιών λόγω της ηλιακής δραστηριότητας.

Η Starlink, θυγατρική της SpaceX του Έλον Μασκ, έχει την ιδιοκτησία περίπου του 60% των περίπου 7.500 δορυφόρων που έχουν τεθεί σε τροχιά γύρω από τη γη και έχει κυρίαρχη θέση στο δορυφορικό διαδίκτυο.

Ο Μασκ

ανέφερε σε μία ανάρτησή του στο Χ ότι οι δορυφόροι της Starlink επηρεάζονται σημαντικά από την γεωμαγνητική καταιγίδα, αλλά μέχρι τώρα εξακολουθούν να λειτουργούν ομαλά.

Η γεωμαγνητική καταιγίδα οδήγησε σε διακοπές ρεύματος στη Σουηδία και κατέστρεψε μετασχηματιστές στη Νότια Αφρική, όπως ανέφερε η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA).

Η ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα έχει αναβαθμιστεί σε επίπεδο 5, όπως ανακοίνωσε το National Oceanic and Atmospheric.

Η γεωμαγνητική καταιγίδα δημιούργησε εντυπωσιακό Βόρειο Σέλας

Ωστόσο, η γεωμαγνητική καταιγίδα δημιούργησε ένα εντυπωσιακό Βόρειο Σέλας με μοναδικές εικόνες τόσες σε χώρες της Ευρώπης, όσο και στις ΗΠΑ με τους χρήστες του διαδικτύου να μοιράζονται τα στιγμιότυπα που απαθανάτισαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από το Βόρειο Σέλας:

Φωτογραφίες: Associated Press, EPA, Keystone

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γεωμαγνητική, Μοναδικές, Βόρειο Σέλας -Προειδοποιήσεις, Starlink,geomagnitiki, monadikes, voreio selas -proeidopoiiseis, Starlink