Ινδονησία: Φονικές πλημμύρες και κατολισθήσεις - Τουλάχιστον 41 νεκροί και 17 αγνοούμενοι

Σφοδρές βροχοπτώσεις στην Ινδονησία προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις λάσπης και ψυχρής λάβας στις πλαγιές ηφαιστείου στη νήσο Σουμάτρα προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 41 ανθρώπων, ενώ άλλοι 17 αγνοούνται, σύμφωνα με αξιωματούχους της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.

«Χθες βράδυ «είχαμε καταγράψει 37 θανάτους (...). Όμως το πρωί, ο αριθμός αυξήθηκε κι άλλο, φθάνοντας τους 41 νεκρούς», δήλωσε ο Ιλχάμ Ουάχαμπ, εκπρόσωπος της τοπικής υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης στη Δυτική Σουμάτρα της Ινδονησίας, συμπληρώνοντας ότι συνεργεία έρευνας και διάσωσης συνεχίζουν

να ψάχνουν 17 ακόμη κατοίκους που αγνοούνται.

Η κρύα λάβα, γνωστή και ως λαχάρ, είναι ένα μείγμα ηφαιστειακού λυλικού και βότσαλων, που ρέουν στις πλαγιές ηφαιστείων στη διάρκεια βροχοπτώσεων.

Περίπου οι μισοί από τους νεκρούς βρέθηκαν στο χωριό Canduang στο Agam την Κυριακή, ενώ εννέα βρέθηκαν στο Tanah Datar και οκτώ στην περιοχή Padang Pariaman.

Οι ξαφνικές πλημμύρες το βράδυ του Σαββάτου προκάλεσαν επίσης αποκλεισμό των κεντρικών δρόμων στην περιοχή Tanah Datar από λάσπη, αποκόπτοντας την πρόσβαση σε άλλες πόλεις, δήλωσε την Κυριακή η αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Kartyana Putra.

Βίντεο που εδωσαν στη δημοσιότητα δίκτυα της Ινδονησίας έδειχναν δρόμους που μεταμορφώθηκαν σε θολά καφέ ποτάμια. Η καταστροφή σημειώθηκε μόλις δύο μήνες αφότου οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες και κατολίσθηση στις περιοχές Pesisir Selatan και Padang Pariaman της Δυτικής Σουμάτρας, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 21 ανθρώπων.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ινδονησία, Φονικές, - Τουλάχιστον 41,indonisia, fonikes, - toulachiston 41