Σε εξέλιξη η μεγάλη επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα -Στα κόκκινα η κίνηση σε πολλά σημεία στην Αθηνών-Κορίνθου

Μεγάλος όγκος εκδρομέων του Πάσχα αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στην Αθήνα, καθώς η αυριανή είναι εργάσιμη.

Σύμφωνα με την Τροχαία, στην Αττική από τις 6 το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα μέχρι τις 2 τα ξημερώματα σήμερα (7/5) 64.100 οχήματα πέρασαν από την Αθηνών - Κορίνθου και 46.814 οχήματα από την Αθηνών

- Λαμίας.

Οι καθυστερήσεις ειδικά το βράδυ ήταν μεγάλες στην Εθνική Αθηνών-Κορίνθου, ενώ στα κόκκινα αναμένεται και σήμερα η κίνηση στις εθνικές οδούς ειδικά μετά το μεσημέρι, το απόγευμα και το βράδυ. Χωρίς να μπορεί κανείς να υπολογίσει με ακρίβεια το σημερινό κύμα επιστροφής, δεδομένου ότι μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή είχαν αναχωρήσει 351.000 αυτοκίνητα από την Αθηνών-Κορίνθου και 267.000 από την Αθηνών-Λαμίας, η κίνηση στις εθνικές οδούς αναμένεται να είναι αυξημένη.

Στην Αθηνών-Κορίνθου από την Κόρινθο προς την Αθήνα η κίνηση είναι ήδη μεγάλη, με ορισμένα τμήματα του αυτοκινητόδρομου να είναι στο «κίτρινο» και πολλά στο «κόκκινο».

Ο παρακάτω χάρτης της Google αποτυπώνει την κίνηση στις 12 το μεσημέρι:

Δείτε live την κίνηση εδώ.

H Τροχαία έχει θέσει σε ισχύ όλα τα έκτακτα μέτρα και στα δύο ρεύματα των εθνικών οδών.

Κίνηση και στα λιμάνια -Με 100% πληρότητα καταπλέουν τα πλοία

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν να καταπλέουν στο λιμάνι του Πειραιά τα πρώτα πλοία από την Κρήτη, με την πληρότητα να είναι στο 100%. Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τα στοιχεία, σήμερα αναμένονται 20 αφίξεις πλοίων με εκδρομείς από νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, καθώς και 39 από Αργοσαρωνικό.
Περίπου 25.000 επιβάτες αναμένονται στο λιμάνι του Πειραιά από τα δρομολόγια των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης.

Αντίστοιχες είναι και οι εικόνες από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς είναι προγραμματισμένες 16 και 8 αφίξεις πλοίων, αντίστοιχα.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πάσχα -Στα, Αθηνών-Κορίνθου,pascha -sta, athinon-korinthou