Ο Βόλος υποδέχεται απόψε την Ολυμπιακή Φλόγα με εντυπωσιακή τελετή στην παραλία

Την Ολυμπιακή Φλόγα θα υποδεχθεί απόψε η πόλη του Βόλου, με λαμπαδηδρομίες και φαντασμαγορική τελετή στην κεντρική παραλία, στο πλαίσιο των διαδρομών σε όλη τη χώρα μέχρι τη μεταφορά της στο Παρίσι.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την άφιξη της Φλόγας και την έναρξη της λαμπαδηδρομίας λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ, από τον οδικό κόμβο στη συμβολή των λεωφόρων Αθηνών και Λαρίσης και θα ακολουθήσει πορεία επί της λεωφόρου Λαμπράκη και των οδών Ιάσονος και μέχρι

και το Μνημείο των Ηρώων, όπου θα γίνει και η επίσημη υποδοχή της στην πόλη του Βόλου.
Για την μεγάλη εκδήλωση συμπράττουν, ο δήμος Βόλου, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η γαλλική πρεσβεία, το προξενείο της Γαλλίας στον Βόλο και το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Τη φλόγα θα μεταφέρουν στην πόλη του Βόλου έξι λαμπαδηδρόμοι

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Επιτροπής, τη φλόγα θα μεταφέρουν στην πόλη του Βόλου έξι λαμπαδηδρόμοι, όλοι αθλητές με ολυμπιακές και διεθνείς διακρίσεις, ο Θοδωρής Βλάχος, ο Βασίλης Πολύμερος, ο Νίκος Σκιαθίτης, η Ελευθερία Φτούλη, η Τριανταφυλλιά Καλαμποκά και η Σοφία Δαλίδου.

Με την άφιξη της Φλόγας στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων, σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκπρόσωποι της Διεθνούς και Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της γαλλικής πρεσβείας, καθώς και ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος. Ο βωμός θα φωτιστεί απ' τη Φλόγα, και δίπλα του θα αναρτηθούν οι σημαίες των Ολυμπιακών Αγώνων, της Γαλλίας και της Ελλάδος, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα θα αποδώσει τον Ολυμπιακό Ύμνο και τους εθνικούς ύμνους των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μετά την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας από τους λαμπαδηδρόμους, θα ακολουθήσει μεγάλη τελετή στην παραλία του Βόλου, όπου στο πρώτο μέρος, σύνολο 21 μουσικών, μελών της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου και μέλη των χορωδιών του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, θα ερμηνεύσουν μουσικές συνθέσεις Ελλήνων συνθετών, όπως των Νίκου Σκαλκώτα, Μίκη Θεοδωράκη, Βαγγέλη Παπαθανασίου, Yanni, των οποίων το έργο είναι διεθνώς γνωστό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα