Αυτές είναι οι stylish αποχρώσεις για τους τοίχους

09:12 3/3/2016 - Πηγή: Jenny.gr

Ποια είναι η απόχρωση της χρονιάς; Οι ειδικοί απαντούν πολύ αινιγματικά σε αυτήν την ερώτηση και μας αφήνουν το περιθώριο να πειραματιστούμε. Μάλιστα αποκαλούν τη φετινή χρονιά ως «Χρονιά απουσίας κάθε χρώματος» που σημαίνει πως φέτος γίνονται τρεντ οι πιο παλ αποχρώσεις.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί πάνω στα χρώματα, καταλήγουν σε 4 βασικές θεματικές ζώνες για να διαλέξουμε μια από αυτές για τη διακόσμηση του σπιτιού μας αλλά και για τους τοίχους μας.

Η Ζώνη Άνεσης Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν

χρώματα που μας χαλαρώνουν και μας ηρεμούν. Τα βασικά χρώματα που συναντάμε εδώ είναι το ροζ του σολομού, το μπεζ, το απαλό θαλασσί, το ασημί-θαλασσί, το πολύ ανοιχτό πράσινο και το πολύ ανοιχτό δαμασκηνί.

Η Ζώνη Έντασης Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν πιο έντονες αποχρώσεις με κυρίαρχες το κλασικό πράσινο, το πράσινο των εξωτικών θαλασσών, το baby pink, το ροζέ-πορτοκαλί, το χρυσαφί-μουσταρδί και το μπλε του ωκεανού. Πρόκειται για παστέλ αποχρώσεις που δίνουν ζωντάνια στο χώρο χωρίς να τον κουράζουν.

Η Ζώνη Αυθεντικότητας Σε αυτή την κατηγορία χρωμάτων συναντάμε πιο σκούρες αποχρώσεις όπως γκρι σκούρο, μπεζ, μπορντό, γκρι ανοιχτό, πετρόλ, χακί και μόκα. Πρόκειται για χρώματα αριστοκρατικά που μας συνδέουν κατά μια έννοια με την κληρονομιά μας. Είναι κλασικές αποχρώσεις που εκπέμπουν δυναμισμό αλλά και αυθεντικότητα.

Η Ζώνη Απλότητας Σε αυτήν την κατηγορία υπάρχουν 6 αποχρώσεις γκρι κάτι που μας δείχνει πως το συγκεκριμένο χρώμα συνεχίζει να είναι πολύ στη μόδα και φέτος. Το γκρι του συννεφιασμένου ουρανού, το θολό γκρι, το παλ γκρι, το γκρι του καπνού είναι μόνο μερικές από τις αποχρώσεις που συναντάμε σε αυτήν την κατηγορία.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com– the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα