#out for #what: Όλα όσα συμβαίνουν στην πόλη την πασχαλινή περίοδο

Η Μεγάλη εβδομάδα πλησιάζει και ο ελεύθερος χρόνος ευελπιστούμε όλοι να αυξηθεί. Πολλά τα ενδιαφέροντα δρώμενα. Have a look!

1 ΑΠΟ 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Uberness, Βασίλης Καλλίδης

Στη Λαχαναγορά του Ρέντη, ο Βασίλης Καλλίδης δημιούργησε το πιο #talkofthetown μέρος για φαγητό. Κεφτεδάκια, πανσέτες, ένα κολασμένο giant κρουασάν σοκολάτας για celeb θαμώνες, που δεν παρέλειψαν να παρελάσουν στο νέο δημιούργημα του αγαπημένου τους μάγειρα, μα και για όλους

όσους εκτιμούν το original σε urban μέρη.

Δείτε περισσότερα Galleries Ράινερ Ες, Στέγη

Ο Rainer Höss, εγγονός του Ρούντολφ Ες (Rudolf Höss 1901-1947), του διοικητή του Άουσβιτς όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αποκηρύσσει τη δράση και τις ιδεολογικές καταβολές του παππού του και, ως ακτιβιστής πλέον, μιλά για την άνοδο του νεοναζισμού, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στις 22 Απριλίου 2016, σε μια συζήτηση με τον ιστορικό Τάσο Σακελλαρόπουλο.

Ποια είναι η εντύπωση και η αίσθηση που αφήνει πίσω της μια διάλεξη για το ναζισμό, εβδομήντα χρόνια μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και την ήττα της Γερμανίας; Πώς είναι να ακούμε τον εγγονό του διοικητή του Άουσβιτς, του φρικτού στρατοπέδου συγκέντρωσης και εξόντωσης εκατομμυρίων ανθρώπων, να μιλάει για την εγκληματική δράση του παππού του, αλλά και για την άρνηση και τη σιωπή της οικογένειάς του για τον ένοχο πρόγονο;

Ελεύθερη είσοδος. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries Greek Crisis – Success Stories, Ντοκιμαντέρ στην Τεχνόπολη

Έξι ιστορίες επιχειρηματικής επιτυχίας σε μια Ελλάδα που μαστίζεται από την κρίση και την ανεργία παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Greek Crisis – Success Stories». Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί για πρώτη φορά σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνουν τη Δευτέρα 25 Απριλίου στη Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων οι παραγωγοί Greek Liberties Monitor και το Friedrich Naumann Foundation for Freedom.

Στόχος του ντοκιμαντέρ είναι να αναδείξει μια άλλη πλευρά της ελληνικής επιχειρηματικότητας από αυτή που εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries Άσμα Ασμάτων, Θέατρο Τέχνης

Ερωτικά ποιήματα έχουν γραφτεί πολλά. Αναμφισβήτητα όμως, το Άσμα Ασμάτων είναι το ωραιότερο. Φτάνει σ’ εμάς από τα βάθη του χρόνου με δύναμη και καθαρότητα σαν ένα ποτήρι δροσερό νερό. Φλεγόμενο.

Πολλοί λένε ότι μιλάει αλληγορικά για τον έρωτα προς τον Θεό («Κυματούνται μου τα σπλάχνα ου χωρεί μου τήν χαράν η ψυχή´´ είχε γράψει ο Ρωμανός ο Μελωδός.) Άλλοι διακρίνουν το πρώτο σκίρτημα του ανθρώπινου έρωτα. Τότε που ταράζονται για πρώτη φορά τα σωθικά μας και δεν ξέρουμε γιατί. Ό,τι έχει δύναμη, αγνότητα κι αληθινή φλόγα φτάνει τελικά στον προορισμό του ,και όχι στον στενό συναισθηματικό τόπο του εγώ, όπου όλα είναι λίγο πολύ κλισέ. Εξάλλου αρκετές είναι οι φορές που στο βάθος των ματιών του άλλου ψάχνουμε το Απόλυτο.

Δείτε περισσότερα Galleries Little Prince, OTE Cinema 1 HD

Μια πιτσιρίκα προσπαθεί να ξεφύγει από την αγχωτική και γκρίζα καθημερινότητά της, με τη βοήθεια ενός εκκεντρικού αλλά καλόκαρδου γείτονα, που την ταξιδεύει με τις διηγήσεις του στον μαγικό κόσμο του Μικρού Πρίγκιπα. Και όλη η μαγεία ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας…

Σαβ 23 Απριλίου, στις 21:00, στο OTE Cinema 1 HD.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries

Keywords
Τυχαία Θέματα