Τα 800 χιλιάρικα του Νοτιοκορεάτη Γκλεν Κιμ και τα capital controls

11:35 2/2/2016 - Πηγή: KoolNews

Τι συνέβη τελικά με την αμοιβή του Νοτιοκορεάτη συμβούλου του Γιάνη Βαρουφάκη; Πήρε τις 800.000 ευρώ που διεκδικούσε; Ο «Βηματοδότης» έχει τις λεπτομέρειες:

Το υπουργείο Οικονομικών, όπως πρώτοι μάθατε από τη στήλη αυτή, ενέκρινε το κονδύλι των 800.000 ευρώ ως αμοιβή του μυστηριώδους συμβούλου του Γιάνη Βαρουφάκη και εν συνεχεία των Ευ. Τσακαλώτου και Αλ. Τσίπρα, του Νοτιοκορεάτη Γκλεν Κιμ.

Για να βάλει όμως τα 800.000 ευρώ

στην τσέπη ο νοτιοκορεάτης σύμβουλος, ο οποίος με την έλευση του κουαρτέτου των δανειστών εμφανίστηκε και πάλι στην Αθήνα, θα πρέπει να συμβούν δύο πράγματα: πρώτον, να εγκριθεί η αμοιβή του και από το Υπουργικό Συμβούλιο και, δεύτερον, να αρθούν τα capital controls. Γιατί με τα capital controls εν ισχύι, πώς μπορεί να μεταφέρει τα 800.000 ευρώ στο εξωτερικό;

Το θέμα όμως με τον Νοτιοκορεάτη θεωρείται από το αρμόδιο υπουργείο «σοβαρό», όχι τόσο επειδή, όπως λέει, βοήθησε τον Αλ. Τσίπρα στις 17ωρες διαπραγματεύσεις (που, κατά το Χάρβαρντ, ήταν οι χειρότερες διαπραγματεύσεις στην Ιστορία), αλλά επειδή υπήρξαν πληροφορίες ότι ο ταλαντούχος κ. Κιμ μεταφέρει διάφορες πληροφορίες που αφορούν την ελληνική οικονομία σε ξένους οίκους (καταγγελία που έγινε από την αντιπολίτευση).

Ο κ. Κιμ συνεχίζει, μου λένε, ανενόχλητος να προσφέρει τις (πανάκριβες) υπηρεσίες του στην κυβέρνηση και ειδικότερα στον κ. Τσακαλώτο. Εμαθα μάλιστα ότι κάνει και... προσλήψεις. Κάποιος Πίτερ Λεγκρέν που εμφανίζεται συνεχώς στο πλάι του τι είδους σχέση έχει μαζί του; Βοηθός; Σύμβουλος; Συνεργάτης; Παρατρεχάμενος;

The post Τα 800 χιλιάρικα του Νοτιοκορεάτη Γκλεν Κιμ και τα capital controls appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα