«Μπλακ άουτ» στις εθνικές οδούς για 24 ώρες – Δείτε αναλυτικά τα μπλόκα των αγροτών σε όλη την Ελλάδα

«Νέκρωσαν» από τις 12 το μεσημέρι τα εθνικά οδικά δίκτυα και τα τελωνεία στη βόρεια Ελλάδα, καθώς οι αγρότες προχώρησαν σε 24ωρο αποκλεισμό, σκληραίνοντας την στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση.

Οι αγρότες έχουν κλείσει την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας σε τέσσερα σημεία μέχρι τις 12 αύριο το μεσημέρι.
Το πρώτο μπλόκο «στήθηκε» στο 90ό χιλιόμετρο στο ύψος της Θήβας της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Στο σημείο εκείνο οι αγρότες έκλεισαν

και τους παράδρομους με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εναλλακτική λύση για τους οδηγούς οχημάτων, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος…
Το δεύτερο μπλόκο είναι στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας είναι στο 110 χλμ. στο ύψος του Κάστρου της Βοιωτίας. Οι αγρότες έχουν κλείσει τον κόμβο και τους παράδρομους.
Το τρίτο μπλόκο των αγροτών είναι στο 140 χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Αταλάντης, όπου θα παραμείνει κλειστός για 24 ώρες
Το τέταρτο μπλόκο είναι στο 210 χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Ανθήλης και μαζί έχουν κλείσει και οι παράδρομοι, που θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι.

Παλιά Εθνική Οδός

Στο παλαιό εθνικό δίκτυο για 24 ώρες μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής και ενδεχόμενα να παραταθεί για 3 ώρες ακόμη είναι ο δρόμος από τους αγρότες στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτίας στο ύψος του παλιού Λεβέντη. Ο ίδιος δρόμος με κατεύθυνση από την Αθήνα προς τη Λαμία είναι κλειστός, επίσης, στο ύψος της Αμφίκλειας από μπλόκο που έχουν στήσει οι αγρότες και θα παραμείνει κλειστός για 24 ώρες.
Επίσης, στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα οι αγρότες έχουν κλείσει το δρόμο σε δύο σημεία για 24 ώρες δηλαδή μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής.
Το πρώτο μπλόκο των αγροτών είναι στην πόλη του Δομοκού και το δεύτερο μπλόκο είναι 6 χλμ μετά στη θέση Δρούγος.

Χάος στη Βόρεια Ελλάδα

Κυκλοφοριακό χάος έχει προκληθεί στη βόρεια Ελλάδα, καθώς οι αγρότες έχουν κλείσει την Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης στα Μάλγαρα, το οδικό δίκτυο προς Έδεσσα στο ύψος της Χαλκηδόνας, ενώ μπλοκαρισμένη είναι και η Εγνατία Οδός, από τη Θεσσαλονίκη προς τον Έβρο.
Υπό κατάληψη βρίσκεται η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ από τις 12 το μεσημέρι έκλεισε και η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Καβάλας,
Η Πρωτοβουλία Αγροτών που αριθμεί 62 μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, έχει συγκαλέσει συνάντηση των μπλόκων της χώρας στη Βέροια, για να συζητηθούν τα αιτήματα των αγροτών, τα οποία και θα τεθούν επί τάπητος την Κυριακή, στη Νίκαια.
Καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό.

«Λουκέτο» διαρκείας στα τελωνεία

Κλειστό παραμένει για έκτη ημέρα το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας και η ουρά που σχηματίζουν νταλίκες και φορτηγά «υπερβαίνουν» πλέον τα 25 χιλιόμετρα.
Στις 11 το βράδυ της Παρασκευής αποφασίστηκε και έγινε πράξη το επ ΄αόριστον κλείσιμο του τελωνείου και για τα Ι.Χ. οχήματα και τα τουριστικά λεωφορεία.
Από τις 12 το μεσημέρι έκλεισαν επίσης για 24 ώρες τα τελωνεία της Εξοχής, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και των Κήπων, στα σύνορα με την Τουρκία.
Στο νομό του Κιλκίς, που έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων – στα σύνορα της Ελλάδας με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας – και στην Δοϊράνη. Και στα δύο μπλόκα συνολικά συμμετέχουν περισσότερα από 800 τρακτέρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα