Χειρόφρενο με στάσεις εργασίας σε Μετρό,ΗΣΑΠ,Τραμ – Το πρόγραμμα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Θα ταλαιπωρηθούν για αρκετές ημέρες οι πολίτες που χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς, σταθερής τροχιάς καθώς θα υπάρξουν στάσεις εργασίας, οι οποίες θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.

Οι κινητοποιήσεις που θα διαρκέσουν, συνολικά, δύο εβδομάδες, αρχίζουν από σήμερα για

τους εργαζόμενους στο Μετρό, στον ΗΣΑΠ και στο Τραμ εκδηλώνοντας την αντίθεσή τους στην ένταξη της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ στο νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Σήμερα, 6 Ιουνίου 2016, «νεκρά» θα είναι Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00, την Τετάρτη από τις 12:00 έως τις 16:00 και την Παρασκευή από τις 20:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των στάσεων εργασίας

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από έναρξη έως 10.00
Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 12.00 έως 16.00
Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 22.00 έως λήξη βάρδιας

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από έναρξη έως 10.00
Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 21.00 έως λήξη βάρδιας
Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 12.00 έως 17.00

Η διαμαρτυρία των εργαζόμενων

Οι εργαζόμενοι του ΗΣΑΠ, του Μετρό και του Τραμ διαμαρτύρονται ακόμα για την συλλογική τους σύμβαση, υποστηρίζοντας ότι κυβέρνηση και διοίκηση της εταιρείας «υπονομεύουν οποιαδήποτε συζήτηση για την υπογραφή νέας ΣΣΕ με στόχο την καταστρατήγηση, διάλυση και πλήρη ισοπέδωση και των τελευταίων δικαιωμάτων μας για να παραδοθεί ένα εργασιακό κάτεργο σε ιδιωτικά συμφέροντα».

Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν ότι «η κυβέρνηση, κατ” εντολή των τοκογλύφων δανειστών, στο πλαίσιο της περίφημης αξιολόγησης, άνοιξε την πόρτα των αστικών συγκοινωνιών σε ιδιώτες, με την ένταξη της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ στο νέο Ταμείο Ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας».

Και συνεχίζουν: «Όμως, οι ιδιωτικές αστικές συγκοινωνίες έχουν «δοκιμαστεί» και οι συνέπειές τους είναι γνωστές: Ακριβά εισιτήρια, ανασφαλείς συγκοινωνίες και ακόμα πιο μειωμένα δρομολόγια. Γι” αυτό όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη, οι αστικές συγκοινωνίες είναι δημόσιες».

Το άρθρο Χειρόφρενο με στάσεις εργασίας σε Μετρό,ΗΣΑΠ,Τραμ – Το πρόγραμμα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
σταση εργασιασ μετρο, ησαπ
Τυχαία Θέματα