Καλύτερος αμυντικός 2023/24: Το αστέρι του Ολυμπιακού

Η δράση στην Euroleague έχει φτάσει στην τελική της ευθεία με το Final Four να βρίσκεται πλέον «προ των πυλών» ενώ οι ομάδες οι οποίες διεκδικούν ακόμη το τρόπαιο ετοιμάζονται για το ταξίδι στο Βερολίνο όπου θα διεξαχθούν τα τελευταία και κρίσιμα παιχνίδια. Λίγες ημέρες πλέον πριν από την τελική μάχη, η διοργάνωση ανακοίνωσε τον καλύτερο αμυντικό της χρονιάς. Σύμφωνα λοιπόν με την

Euroleague, ο κορυφαίος αμυντικός της σεζόν, ήταν ο Τόμας Γουόκαπ του Ολυμπιακού! Τη φετινή σεζόν ο 31χρονος γκαρντ έχει κατά μέσο όρο από 8,1 πόντους ενώ παράλληλα μάζευε 3 ριμπάουντ (2,4 αμυντικά) ενώ μοίραζε 4,8 ασίστ και σημείωνε 1,6 κλεψίματα.

Μάλιστα, σε παλιότερη συνέντευξη του μιλώντας στην «Mozzart Sport», ο Νέιτ Γουόλτερς κλήθηκε να αποκαλύψει για τον παίκτη ότι τον δυσκόλεψε περισσότερο από κάθε άλλον ως προσωπικός αντίπαλος όσο αγωνιζόταν στην EuroLeague. «Δεν ξέρω πραγματικά, γιατί δεν έχω μαρκάρει ποτέ τον καλύτερο παίκτη του αντιπάλου. Αυτά τα καθήκοντα ήταν πάντα του Λάζιτς και του Χόλινς (σ.σ. εννοεί στη θητεία του στον Ερυθρό Αστέρα). Ωστόσο, μπορώ να πω ότι μισούσα περισσότερο να με μαρκάρει ο Τόμας Γουόκαπ», τόνισε.

«Είναι αυτός με τον οποίο πάλευα περισσότερο»

«Φυσικά, όλοι θα πουν ότι είναι φυσιολογικό γιατί είναι πολύ καλός αμυντικός, αλλά είναι αυτός με τον οποίο πάλευα περισσότερο όταν με μάρκαρε. Ήταν πάντα επιθετικός, σταθερός στην άμυνα, πάντα έψαχνε τρόπο να σου κλέψει την μπάλα ή να σε δυσκολέψει να οργανώσεις μια επίθεση», είπε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Thomas Walkup (@twalkup23)

Keywords
Τυχαία Θέματα