Σπίρτζης για Κασσελάκη: Νέες αιχμές

«Νομίζω ότι η δική μας παράταξη, γιατί όλοι εδώ πέρα έχουμε μια πορεία και μια ιστορία, έχει πολλά πλεονεκτήματα και τα κυρίως πλεονεκτήματα που έχει είναι στα οράματα και στις ιδέες της, σε σχέση με την ΝΔ και την συντηρητική παράταξη» τόνισε, μιλώντας, στην ΕΡΤ, ο πρώην Υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης. Στο πλαίσιο αυτό, «δεν χρειαζόμαστε να ακολουθούμε δρόμους και μονοπάτια που παραδοσιακά τα ασκεί η ΝΔ», πρόσθεσε. Ερωτηθείς αν εννοεί τα «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια», «εννοώ και αυτά και τον λαϊκισμό και ένα άλλο τελείως

διαφορετικό στυλ πολιτικού διαλόγου που δεν πολιτικός διάλογος, που στοχοποιεί τους πολιτικούς αντιπάλους σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο, που έχει χρησιμοποιήσει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης» σημείωσε ο πρώην Υπουργός και συνέχισε, λέγοντας πως «θέλω να να πω ότι δεν ταιριάζει αυτό το στυλ στην δική μας παράταξη».

«Εμείς, στην καρδιά μας έχουμε άλλα τρίπτυχα: έχουμε το εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική απελευθέρωση, έχουμε την κοινωνική δικαιοσύνη, έχουμε την μη εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο» τόνισε και παρατήρησε ότι «νομίζω ότι αυτά θα λυνόντουσαν, όπως είπε, «αν είχαμε πιο συχνές συνεδριάσεις, μια πολιτική λειτουργία πιο συγκροτημένη». «Τα στελέχη που τα είπαν αυτά εντός εισαγωγικών είναι μάλλον στελέχη οι οποίοι μάλλον δεν έχουν μάθει σε λειτουργία δημοκρατικών κομμάτων» ανταπάντησε στα περί διαγραφής του, για να περιγράψει πως «εμείς οφείλουμε να δώσουμε στην ελληνική κοινωνία, σε κάθε πολίτη την πρόταση μας, για να αλλάξει η χώρα σελίδα». «Αυτές που λέω είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε, ενώ σε ερώτηση για το εάν διαφοροποιείται ο Στέφανος Κασσελάκης από αυτές, «αυτά ρωτήστε τον κύριο Κασσελάκη», δήλωσε. «Προφανώς δεν έχουμε υιοθετήσει το τρίπτυχο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια και μάλιστα με την ιστορική βαρύτητα» ξεκαθάρισε, ενώ χαρακτήρισε «πατριωτική συμφωνία» την Συμφωνία των Πρεσπών, χρεώνοντας μικροπολιτικούς λόγους στην μη κύρωση των μνημονίων, από την ΝΔ.

Ερωτηθείς για την μελλοντική συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, «καταρχάς θα δώσουμε την μάχη ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα» εξήγησε ο πρώην Υπουργός, ενώ περιέγραψε πως «ακόμη και αν πιάσουμε τους στόχους μας, και εμείς και εύχομαι και τα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα, τα ποσοστά, τα οποία βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις» έχει μια τεράστια διαφορά με την ΝΔ, «άρα δεν μπορεί να αποτελέσει τον εναλλακτικό πόλο αξιόπιστα». Στην κατεύθυνση αυτή, επανέλαβε την πρότασή του για «πολιτική σύγκλιση των κομμάτων και των κινήσεων, συνεργασία, συνεννόηση και τέλος ενιαία εκλογική και πολιτική έκφραση», καταλήγοντας πως «το θέμα είναι να υπάρχει και να συγκροτηθεί ξανά από την αρχή ένας φορέας που θα είναι εναλλακτικός πόλος διακυβέρνησης». Τέλος, «επαγγελματίας είναι ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν είναι πολιτικό στέλεχος, διευκρίνισε, συμπληρώνοντας πως «ασκεί το επάγγελμά του».

Keywords
Τυχαία Θέματα