Ο μετρ της απάτης «Ηρακλής» έπεσε στα χέρια αστυνομικών

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ μετρ της απάτης «Ηρακλής» έπεσε στα χέρια αστυνομικώνΠέμπτη, Φεβρουάριος 11, 2016 - 15:43

Ο 65χρονος «φαντομάς» ήταν εξπέρ στις κομπίνες με αγοραπωλησίες ακινήτων

Παρίστανε τον στρατιωτικό, αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει τη σύλληψη ο καταζητούμενος μετρ της απάτης Σταύρος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τη συμμετοχή

του στη σπείρα που έστηνε αγοραπωλησίες «μαϊμού» υπερπολυτελών ακινήτων στα βόρεια και τα νότια προάστια της Αττικής.

Ετσι μπήκε τέλος στους «άθλους» του 65χρονου «Ηρακλή» ή «Φαντομά» ή «Πεταλούδα» (όπως ήταν τα παρατσούκλια του) με το πλούσιο ποινικό παρελθόν. Οταν, μάλιστα, συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής βρέθηκαν στην κατοχή του πλαστή ταυτότητα και δίπλωμα, καθώς και ταυτότητα του... Γενικού Επιτελείου Στρατού!

Επταμελής σπείρα

Οι διωκτικές Αρχές τον αναζητούσαν από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν σε βάρος του και σε βάρος άλλων έξι προσώπων είχε σχηματιστεί δικογραφία για τη συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατά συναυτουργία, πλαστογραφία με χρήση κατ' εξακολούθηση, ψευδή βεβαίωση και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Οπως είχε αποκαλύψει με δύο πρωτοσέλιδά της η «Espresso», τα κατηγορούμενα μέλη της σπείρας, της οποίας φέρεται ότι ηγούνταν ο 65χρονος, είχαν κατορθώσει να αποκομίσουν μεγάλα κέρδη, παραπλανώντας ταυτόχρονα ιδιοκτήτες και υποψήφιους αγοραστές πανάκριβων ακινήτων σε Βούλα και Ψυχικό.

Συγκεκριμένα, προσέγγιζαν τους ιδιοκτήτες, τους αποσπούσαν πληροφορίες για τα επίμαχα ακίνητα και στη συνέχεια εμφανίζονταν οι ίδιοι ως νόμιμοι κάτοχοι με πλαστά έγγραφα και πουλούσαν τις βίλες τους εν αγνοία τους σε ενδιαφερόμενους αγοραστές! Το όνομα του... βετεράνου της απάτης είναι γνωστό στις Αρχές από το 1994, όταν με τη βοήθεια συνεργών του είχε υπεξαιρέσει 99 από τα 2.220 έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου, καθένα αξίας 10.000.000 δραχμών, από το θησαυροφυλάκιο της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Αιόλου. Για την υπόθεση αυτή είχε καταδικαστεί σε 25ετή κάθειρξη και αποφυλακίστηκε, έχοντας εκτίσει τα τρία πέμπτα της ποινής.

Ομως οι ημέρες του πρώην τραπεζικού υπαλλήλου από την Καλαμάτα στον... ίσιο δρόμο δεν κράτησαν πολύ. Εναν χρόνο μετά την αποφυλάκισή του, το 2007, ο Παναγιωτόπουλος ενεπλάκη σε απάτες με εικονικές αγοραπωλησίες ακινήτων, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «Ηρακλής».

Keywords
Τυχαία Θέματα