Ασημένιος ο Αλέξανδρος Μασιάλας

18:57 8/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ένα ασημένιο μετάλλιο επιβεβαίωσε την αισιοδοξία του παππού του, ο Ελληνοαμερικάνος Αλέξανδρος Μασιαλάς.

Ο 22χρονος αθλητής, Έλληνας των ΗΠΑ, τρίτης γενιάς με καταγωγή από τις Σέρρες κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ξίφος Ασκήσεως Ανδρών γνωρίζοντας την ήττα στον τελικό με 15-11 από τον Ιταλό Ντανιέλε Γκαρότσο.

Ο Αλέξανδρος πέρασε χωρίς αγώνα στους 32, στη συνέχεια την ίδια μέρα με διαφορά λίγων ωρών αντιμετώπισε τον Αιγύπτιο Μωχάμεντ Εσσάμ που τον

νίκησε με 15-7, μετά νίκησε τον Ρώσο Αρτουρ Ακχματκούζιν με 15-9, στην φάση των «8» ήρθε αντιμέτωπος με τον Ιταλό Τζιόρτζιο Αβόλα, τον οποίο κέρδισε με 15-14 και στον ημιτελικό νίκησε με 15-9 τον Βρετανό Ρίτσαρντ Κρούζε.

Ο παππούς του Αλέξανδρου, Φρίξος Μασιαλάς είχε μιλήσει παραμονές των αγώνων του εγγονού του στην ΕΡΤ Σερρών και ήταν σίγουρος για το μετάλλιο πιστεύοντας στις δυνατότητες του εγγονού του. Ο Φρίξος Μασιαλάς περίμενε το χρυσό μετάλλιο αλλά πιστεύει ότι ο Αλέξανδρος, που πήρε για δεύτερη φορά μέρος σε Ολυμπιακούς αγώνες, είναι μικρός σε ηλικία και το μέλλον είναι μπροστά του.

Όσο για τα βιογραφικά που αναφέρουν ότι ο Γρηγόρης Μασιαλάς, που είναι προπονητής και πατέρας του Αλέξανδρου, γεννήθηκε στην Κρήτη, ο παππούς Φρίξος Μασιαλάς (που ασχολήθηκε και αυτός με τη ξιφασκία) μας διευκρίνισε ότι την περίοδο που γεννήθηκε ο γιος του βρισκόταν για επαγγελματικούς λόγους στην Κρήτη υπογραμμίζοντας για ακόμη μια φορά ότι ο ίδιος και ο πατέρας του ασημένιου Ολυμπιονίκη είναι δημότες Σερρών. Το μόνο που μένει είναι να κάνει πράξη την υπόσχεση του και ο Αλέξανδρος Μασιαλάς να επισκεφθεί κάποια στιγμή τις Σέρρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα