Δωρεάν από την 1η Αυγούστου τα φάρμακα για τους οικονομικά αδύναμους

20:56 14/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δωρεάν, από τα ιδιωτικά φαρμακεία, θα προμηθεύονται από την 1η Αυγούστου, τα φάρμακά τους οι πρώην κάτοιχοι βιβλιαρίων απορίας και οι οικονομικά αδύναμοι ανασφάλιστοι. Επιπλέον καταργείται το ένα ευρώ ανά συνταγή για τις συνταγές μηδενικής συμμετοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, «η σημαντικότερη αλλαγή που θα επιφέρει το νέο θεσμικό πλαίσιο είναι η εξίσωση του δικαιώματος ασφαλισμένων, ανασφάλιστων και πρώην κατόχων βιβλιαρίων πρόνοιας ως προς την πρόσβαση στο δημόσιο

σύστημα υγείας».

Ειδικότερα, με βάση το νέο σύστημα συνταγογράφησης, οι οικονομικά αδύναμοι ανασφάλιστοι θα δικαιούνται μηδενική συμμετοχή στο κόστος της φαρμακευτικής αγωγής.

Αυτό θα διασφαλίζεται με τη διασταύρωση των εισοδηματικών και ασφαλιστικών κριτηρίων μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων της ΗΔΙΚΑ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΠΠΣ).

Εξαιρούνται από οποιαδήποτε συμμετοχή στις δαπάνες για φαρμακευτική αγωγή, άτομα και οικογένειες των οποίων το πραγματικό εισόδημα δεν υπερβαίνει ετησίως το ποσό των 2.

Keywords
Τυχαία Θέματα