Με λεία 76.000 ευρώ έδρασαν στην Ήπειρο οι απατεώνες

09:27 16/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Λεπτομέρειες για τη δράση της σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα, έδωσαν οι αστυνομικές αρχές της Ηγουμενίτσας. Οι συλληφθέντες, ένας 49χρονος ημεδαπός και μια 53χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν τουλάχιστον 53 πολίτες, αξιώνοντας ποσά που υπερέβαιναν τις 840.000 ευρώ. Σε τέσσερις περιπτώσεις κατάφεραν να παραπλανήσουν τους ηλικιωμένους, αποσπώντας περισσότερα από 76.000 ευρώ. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε

δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις απατών, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει τουλάχιστον άλλους τρεις αλλοδαπούς συνεργούς τους που διαφεύγουν την σύλληψη.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, τους δικηγόρους ή τους εισαγγελείς και με το πρόσχημα ότι οικείοι τους έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό ανηλίκου, απαιτούσαν χρήματα που κυμαίνονταν από 500 έως 100.000 ευρώ, προκειμένου οι εμπλεκόμενοι συγγενείς τους να αποφύγουν τις ποινικές συνέπειες από το δήθεν τροχαίο. Οι δράστες εντοπίστηκαν στην Ηγουμενίτσα, τη στιγμή που παραλάμβαναν 8.000 ευρώ και δύο χρυσές αλυσίδες, από 81χρονη ημεδαπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα