10 φορές που η Βασίλισσα Ελισάβετ έσπασε το βασιλικό πρωτόκολλο κι απέδειξε ότι μπορεί να γίνει επαναστάτρια!

20:08 3/3/2021 - Πηγή: iPop

Δεν είναι μυστικό ότι η βασιλική οικογένεια έχει μια μακρά λίστα αυστηρού πρωτοκόλλου, αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό απ’ το να βλέπουμε την ίδια τη Βασίλισσα να το παραβιάζει! Δεν έχει σημασία αν δίνει απλώς αυτόγραφα ή αλλάζει κανόνες αιώνων, η Βασίλισσα Ελισάβετ λατρεύει μερικές φορές την… ανυπακοή στους κανόνες και αυτό έχει ενδιαφέρον! Πάμε να δούμε μερικές απ’ τις στιγμές που η Βασίλισσα Ελισάβετ έσπασε το βασιλικό πρωτόκολλο;

Συγκεντρώμσαμε μερικές από αυτές τις στιγμές κι είμαστε σίγουροι ότι θα βρείτε μεγάλο ενδιαφέρον και θα

μάθετε άγνωστες πληροφορίες για τους κανόνες της βασιλικής οικογένειας!

10 φορές που η Βασίλισσα Ελισάβετ έσπασε το βασιλικό πρωτόκολλο

#1 Έφτιαξε το μακιγιάζ της μπροστά σε κόσμο

Παρόλο που τα μέλη της βασιλικής οικογένειας συχνά πρέπει να παρευρίσκονται σε πολλές εκδηλώσεις για πολλές ώρες, δεν πρέπει να αγγίζουν το μακιγιάζ και να το φτιάχνουν μπροστά σε κόσμο. Αλλά αυτό δεν εμπόδισε τη Βασίλισσα να το κάνει, καθώς πιάστηκε απ’ τους φωτογράφους στο Windsor Horse Show (1985) να βάζει κραγιόν δημόσια!

Embed from Getty Images

#2 Δέχτηκε λουλούδια από θαυμαστές

Μπορεί να φαίνεται σαν μια ευγενική χειρονομία, αλλά η Βασίλισσα δεν μπορεί να δέχεται λουλούδια ως δώρο. Ωστόσο, αυτό το πρωτόκολλο δεν την εμπόδισε να δεχτεί πολλά μπουκέτα κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων. Το 2019, μια μπλόγκερ κατάφερε να της δώσει ένα δώρο κι εκείνη το αποδέχθηκε με χαρά!

Embed from Getty Images

#3 Έδωσε αυτόγραφο

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Μαλαισία, η Βασίλισσα Ελισάβετ έσπασε το πρωτόκολλο δίνοντας ένα αυτόγραφο σε έναν νεαρό οπαδό της Manchester United. Για λόγους ασφαλείας και για να αποφευχθεί η πλαστογράφηση των υπογραφών τους, εκείνη και ολόκληρη η βασιλική οικογένεια δεν μπορούν να δίνουν αυτόγραφα.

Embed from Getty Images

#4 Εντάχθηκε στον στρατό

Η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι η πρώτη γυναίκα βασιλικό μέλος που έσπασε τον κανόνα «μόνο άντρες» στον στρατό. Το 1945, τότε ως πριγκίπισσα, εντάχθηκε στην Βοηθητική Εδαφική Υπηρεσία.

Embed from Getty Images

#5 Κάλεσε την Meghan Markle στο Παλάτι πριν παντρευτεί τον Harry για τις διακοπές των Χριστουγέννων

Το 2017, η Meghan Markle ήταν ακόμα αρραβωνιαστικιά του Πρίγκιπα Harry όταν κλήθηκε να περάσει τα πρώτα της Χριστούγεννα με τη Βασίλισσα. Αυτό ήταν ένα άνευ προηγουμένου αίτημα γιατί, παραδοσιακά, μόνο μετά τον γάμο επιτρέπεται σε σύζυγο να παρευρεθεί στα βασιλικά Χριστούγεννα.

AP

#6 Άφησε την Kate και τον William να προσκαλέσουν τους φίλους τους στον γάμο τους

Ενώ το πρωτόκολλο λέει ότι σε έναν βασιλικό γάμο, η νύφη και ο γαμπρός πρέπει να προσκαλέσουν ανθρώπους ως επίσημη και πολιτική χειρονομία, το 2011 η ίδια η Βασίλισσα ενθάρρυνε τον Πρίγκιπα William και την Kate να δώσουν προτεραιότητα στην πρόσκληση των φίλων τους πρώτα.

Getty Images

#7 Πηγαίνει σε κηδείες

Είναι πολύ σπάνιο να βλέπεις τη Βασίλισσα να πηγαίνει σε κηδείες και αυτό το πρωτόκολλο έχει μια βαθιά σημασία: Απλά δεν θέλει ο κόσμος να επικεντρωθεί σε εκείνη σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή. Αλλά παραβίασε αυτόν τον κανόνα και παρευρέθηκε σε μερικές κηδείες κατά τη διάρκεια της βασιλείας της, συμπεριλαμβανομένων της νταντάς της και της Margaret Thatcher.

#8 Έγινε η πρώτη βασιλική που γνώρισε προσωπικά τους υπηκόους της

Συχνά βλέπουμε τη Βασίλισσα να χαιρετά το λαό της, αλλά δεν ήταν πάντα έτσι. Στην πραγματικότητα, μόλις τη δεκαετία του ’70 η βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε να αρχίσει να χαιρετάει προσωπικά στο κοινό. Τότε γεννήθηκε η περίφημη βασιλική βόλτα.

#9 Άφησε τον γιο της να παντρευτεί μια διαζευγμένη γυναίκα

Παρόλο που ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα είχαν χρόνια ιστορίας μαζί, μόλις το 2005 η Βασίλισσα έδωσε τη συγκατάθεσή της για τον γάμο. Αυτή ήταν μία από τις λίγες φορές που ένα βασιλικό μέλος παντρεύτηκε ένα διαζευγμένο άτομο, του οποίου ζούσε ο πρώην σύζυγος. Ο γιος του Πρίγκιπα Καρόλου, Harry, έκανε το ίδιο πράγμα λίγα χρόνια αργότερα.

#10 Επέτρεψε η Charlotte να πάρει τον τίτλο της Πριγκίπισσας

Πριν γεννηθεί η Πριγκίπισσα Charlotte, μόνο το πρωτότοκο αγόρι μπορούσε να ονομαστεί Πρίγκιπας. Αλλά το 2012 η Βασίλισσα υπέγραψε ένα μέτρο, το οποίο, όχι μόνο επέτρεψε η Charlotte να ονομαστεί Πριγκίπισσα, αλλά επίσης μπήκε στη σειρά διαδοχής στον θρόνο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 10 φορές που η Βασίλισσα Ελισάβετ έσπασε το βασιλικό πρωτόκολλο κι απέδειξε ότι μπορεί να γίνει επαναστάτρια! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα