20 πράξεις καλοσύνης που θα σου αλλάξουν τη ζωή και θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!

12:51 13/11/2020 - Πηγή: iPop

Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσες πράξεις καλοσύνης έχεις κάνει στη ζωή σου και πόσες ακόμα θα μπορούσες να κάνεις; Πόσες φορές έκανες μια καλή πράξη και βοήθησες κάποιον χωρίς αντάλλαγμα;

Μεγαλώνουμε σ’ έναν κόσμο που το να κάνεις κάτι καλό, μια καλή πράξη για έναν άλλον είναι πολυτέλεια. Ζούμε χωρίς πλέον να ενδιαφερόμαστε για τους άλλους, βυθιζόμαστε στις οθόνες μας και συνεχίζουμε έτσι να… επιβιώνουμε.

Όμως, ήρθε η ώρα να βγούμε από το καβούκι μας, να βγεις κι εσύ από το δικό σου και να ρίξεις μια ματιά γύρω σου. Δεν είσαι μόνος σ’ αυτόν τον κόσμο, ένας άνθρωπος ή ένα ζωάκι σε χρειάζεται

και μπορεί να μην είναι καν πολύ μακριά σου, ίσως να βρίσκεται και μες το ίδιο σου το σπίτι. Και πραγματικά δεν είναι τόσο δύσκολο να βοηθήσεις κάποιον, έστω και λίγο, με τον τρόπο που εσύ μπορείς.

Pexels

Και ξέρεις κάτι; Οι πράξεις καλοσύνης που θα κάνεις θα σου αλλάξουν τη ζωή, θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο και θα σου φτιάξουν την ψυχολογία. Προϋπόθεση; Να μην τις βλέπεις σαν αγγαρεία, αλλά να τις κάνεις με την ψυχή σου. Και πού ξέρεις… Ίσως αύριο να κάνει και κάποιος άλλος κάτι καλό για σένα.

Pexels

Σε αυτό το σημείο να σου πούμε πως έρευνες έχουν δείξει πως η προσφορά στον συνάνθρωπο, μια καλή πράξη που θα κάνεις, μπορεί να προάγει την ευτυχία, αφού με το να δίνεις αισθάνεσαι πιο πλήρης και ευτυχισμένος. Η προσφορά επηρεάζει θετικά την ψυχική σου υγεία, ενώ συγχρόνως μειώνει το άγχος και την κατάθλιψη, προάγοντας την ηρεμία, την ικανοποίηση και την αυτοπεποίθηση.

20 πράξεις καλοσύνης που θα σου αλλάξουν τη ζωή: Δώσε τη θέση σου στα ΜΜΜ ή σε μια δημόσια υπηρεσία σε κάποιον που το έχει ανάγκη. Κάνε ένα κομπλιμέντο και χάρισε ένα χαμόγελο σε κάποιον. Γίνε αιμοδότης. Κάνε μια εισφορά σ’ έναν φιλανθρωπικό οργανισμό. Δώσε ρούχα, αντικείμενα και βιβλία που δεν θες σε κάποιον άλλον που τα έχει ανάγκη ή σ’ έναν οργανισμό, ώστε κατ’ επέκταση να δοθούν. Πρόσφερε φαγητό σε κάποιο καταφύγιο με αδέσποτα και αν το θες πραγματικά, υιοθέτησε ένα ζωάκι. Πες ευχαριστώ και μίλα όμορφα σε όποιον βρεθεί στο δρόμο σου, ακόμα και στον barista που θα σου φτιάξει τον καφέ. Πρόσφερε λουλούδια σε ένα αγαπημένο σου πρόσωπο. Βοήθησε έναν ηλικιωμένο να περάσει τον δρόμο. Μάθε να ακούς και μην βιάζεσαι να μιλήσεις. Να μιλάς με ευγένεια ακόμα και στον εαυτό σου. Αγόρασε καφέ σ’ έναν συνάδελφο στη δουλειά. Κάνε τις δουλειές του σπιτιού, ώστε να ξεκουράσεις τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Πες σ’ αγαπώ στους αγαπημένους σου ανθρώπους. Μην πετάς τα σκουπίδια σου στο περιβάλλον. Γίνε εθελοντής. Βγάλε ένα μπολάκι με νερό έξω από το σπίτι για τα αδέσποτα της γειτονιάς σου. Κάνε έκπληξη σ’ ένα αγαπημένο σου πρόσωπο. Κάνε παρέα σ’ έναν ηλικιωμένο άνθρωπο ή σε κάποιον που είναι μόνος του. Επιβράβευσε τον εαυτό σου και χαμογέλα του λίγο πιο συχνά!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 20 πράξεις καλοσύνης που θα σου αλλάξουν τη ζωή και θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα