5 ράτσες σκύλων που ζουν περισσότερο

15:38 14/3/2021 - Πηγή: iPop

Όταν πρόκειται να πάρεις σκύλο και ψάχνεις τις ράτσες σίγουρα εκτός από αυτές που μαδάνε λιγότερο θα κοιτάξεις και εκείνες τις ράτσες σκύλων που ζουν περισσότερο. Σίγουρα όταν είσαι έτοιμη να διαλέξεις το κατοικίδιο που θα σε συντροφεύει θέλεις να το έχεις δίπλα σου για πολλά χρόνια, ωστόσο δυστυχώς τα σκυλάκια δε ζουν όσο ένας άνθρωπος όμως μπορείς να επιλέξεις μία από τις παρακάτω ράτσες που στατιστικά ζουν περισσότερο από άλλες.

5 ράτσες σκύλων που ζουν περισσότερο

Τα σκυλιά έχουν μέση διάρκεια ζωής 10 έως 13 έτη. Ωστόσο, ορισμένες ράτσες σκύλων μπορούν να ζήσουν περισσότερο από άλλες.

Γενικά, τα μικρόσωμα σκυλιά τείνουν να ζουν περισσότερο. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μεγαλύτερα σκυλιά γερνούν γρηγορότερα καθώς μεγαλώνουν γρηγορότερα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση μη φυσιολογικών ιστών όπως ο καρκίνος, ο όγκος και ασθένειες που σχετίζονται με τη γήρανση όπως η αρθρίτιδα. Οι ράτσες σκύλων που ζουν περισσότερο είναι:

Beagle

Ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους χαρακτήρες των κόμικς, ο Snoopy είναι στην πραγματικότητα ένα Beagle. Τα Beagles είναι έξυπνα, αξιαγάπητα και φιλικά. Όπως τα περισσότερα μεσαίου μεγέθους σκυλιά, τα Beagles συνήθως ζουν τουλάχιστον 12 χρόνια και το παλαιότερο γνωστό Beagle έζησε 27 χρόνια.

Joe Smith/UnsplashAustralian Cattle Dog

Το Australian Cattle Dog είναι μια σπάνια ράτσα σκύλου που έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Η αναμενόμενη διάρκεια ζωής είναι περίπου 12 έως 15 χρόνια. Το τρέχον σκυλί με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στο ρεκόρ Guinness κατέχει ένα Australian Cattle Dog, το Bluey, που έζησε για 29 χρόνια. Τα σκυλιά αυτά είναι ενεργητικά, έξυπνα και ανταποκρίνονται καλά στην εκπαίδευση. Επίσης, δημιουργούν μια ισχυρή σύνδεση με τους ιδιοκτήτες τους.

Crystal McClernon/UnsplashLhasa Apso

Το Lhasa Apso είναι μια αρχαία ράτσα σκύλου που προέρχεται από το Θιβέτ. Αν και είναι μικρού μεγέθους, θεωρούνταν φύλακες στα παλάτια και τα μοναστήρια του Θιβέτ. Τα σκυλιά αυτά είναι αξιαγάπητα και πιστά στους ιδιοκτήτες τους αλλά είναι και αρκετά επιφυλακτικά με τους ξένους. Λόγω της ήρεμης και ήπιας φύσης τους, μπορούν να τα πάνε καλά με τα παιδιά. Τα Lhasa Apsos έχει μεγάλη διάρκεια ζωής μεταξύ 12-14 χρόνια κατά μέσο όρο. Μερικά από αυτά μπορούν να ζήσουν για σχεδόν δύο δεκαετίες.

Gilson Gomes/UnsplashPomeranian

Το Pomeranian είναι ένα αρκετά διασκεδαστικό σκυλί με ζωντανή και παιχνιδιάρικη διάθεση. Είναι σε εγρήγορση για οτιδήποτε συμβαίνει. Μπορεί να γαβγίζει όταν ακούσει θορύβους που προέρχονται από έξω. Τα Pomeranian έχουν μεγάλο προσδόκιμο ζωής περίπου 12 έως 16 έτη.

FLOUFFY/UnsplashDachshund

Το Dachshund ζει αρκετά χρόνια περισσότερα από άλλες ράτσες σκύλων. Ένα Dachshund είναι γνωστό ότι έζησε για 21 χρόνια. Ένα κανονικό Dachshund μπορεί να ζήσει από 12 έως 17 χρόνια κατά μέσο όρο. Το Dachshund είναι παιχνιδιάρικο, ενεργητικό, πιστό και θαρραλέο. Τα Dachshunds μπορεί να μην είναι το καλύτερο κατοικίδιο για μικρά παιδιά, καθώς μπορεί να είναι επιθετικά απέναντι σε ανθρώπους ή άλλα ζώα, εάν δεν εκπαιδεύονται και δεν κοινωνικοποιούνται σωστά.

Myriam Jessier/Unsplash

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 ράτσες σκύλων που ζουν περισσότερο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα