5 συνήθειες που πρέπει να κόψεις μαχαίρι αν θέλεις το σπίτι σου να είναι πιο οργανωμένο

15:07 16/12/2020 - Πηγή: iPop

Μπορεί να κάνεις φιλότιμες προσπάθειες για να έχεις ένα οργανωμένο σπίτι, αλλά στην πορεία κάπου το χάνεις! Το πρόβλημα είναι ότι μερικές απ’ τις συνήθειές σου δεν είναι εύκολο να τις αποβάλεις γι’ αυτό και καταλήγεις να κάνεις συνεχώς τα ίδια λάθη.

Είτε το μεγαλύτερό σου λάθος είναι η συσσώρευση ρούχων είτε ένα μη οργανωμένο συρτάρι, ήρθε η ώρα να κάνεις μερικές θετικές αλλαγές στη ζωή σου που θα βελτιώσουν την εικόνα, αλλά και την λειτουργικότητα του σπιτιού σου.

5 συνήθειες που πρέπει να κόψεις μαχαίρι αν θέλεις να έχεις πιο οργανωμένο σπίτι

Συσσωρευμένα ρούχα στην καρέκλα του

υπνοδωματίου

Το κάνουμε όλοι. Μόλις δούμε μια επιφάνεια που μπορεί να γίνει καλόγερος, ακουμπάμε πάνω του τα πάντα. Αυτό χαλάει και την εικόνα του σπιτιού σου, αλλά και τα νεύρα σου, καθώς καταλήγει πάντα με σένα να φωνάζεις πού είναι το αγαπημένο σου μπλουζάκι, ενώ είναι κρυμμένο κάτω από μια στοίβα με ρούχα στην καρέκλα.

Βάλε έναν κανόνα στον εαυτό σου και τήρησέ τον: Μόλις θα μπαίνεις σπίτι, θα μαζεύεις τα ρούχα σου, τακτοποιημένα στην ντουλάπα. Δεν φαντάζεσαι πόσο μεγάλη διαφορά μπορεί να κάνει αυτή η υπόσχεση.

Tα 12 προϊόντα αποθήκευσης και οργάνωσης χώρου που πάντα χρειαζόσουν! Θα βάλουν σε τάξη το σπίτι σου

Γράμματα και φάκελοι στον πάγκο της κουζίνας

Είναι το πιο σύνηθες, να παραλαμβάνεις τον λογαριασμό του ρεύματος και να τον αφήνεις πάνω στον πάγκο της κουζίνας… ξέρεις εκεί που μπαίνει και η λίστα του σούπερ μάρκετ. Η πρότασή μας είναι να αγοράσεις ένα καλαθάκι όπου θα βάζεις όσους φακέλους χρειάζεσαι και οι υπόλοιποι θα πηγαίνουν απευθείας στην ανακύκλωση!

Pexels

Πετάς τα πάντα χύμα στην ντουλάπα

Θα επανέλθουμε στο θέμα των ρούχων, γιατί το πιο πιθανό είναι έχεις μια τάση προς ακατάστατη ντουλάπα. Είναι τόσο μεγάλος ο πειρασμός να πετάξεις μπλούζα και τζιν απλά μέσα στο ράφι, χωρίς να τα διπλώσεις καλά, με τη σκέψη ότι θα τα τακτοποιήσεις αργότερα. Κι αυτό το αργότερα δεν έρχεται ποτέ, στην καλύτερη περίπτωση όταν είναι να πας κάποιο ταξίδι και αδειάζει λίγο η ντουλάπα. Τώρα, όμως, που τα ταξίδια είναι πιο σπάνια, δεν σώζεσαι από πουθενά. Γι΄αυτό ξεκίνα να εφαρμόζεις τον κανόνα που σου είπαμε στην 1η συνήθεια.

Αφήνεις τα παπούτσια όπου να ναι

Εκτός απ’ το θέμα της υγιεινής, που είναι πολύ σημαντικό, τα παπούτσια σε διάφορα μέρη μέσα στο σπίτι, το κάνουν να φαίνεται ατακτοποίητο.

Πρόσθεσε έναν χώρο αποθήκευσης παπουτσιών στην είσοδο ή στην ντουλάπα σου, και βγάζε τα κάθε φορά που μπαίνεις στο σπίτι.

6 συνήθειες των 2 λεπτών που θα κάνουν το σπίτι σου να είναι πάντα τακτοποιημένο!

Βάζεις περισσότερα πράγματα στο σπίτι απ’ όσα χωράει στην πραγματικότητα

Κάτι που κάνουμε όλοι είναι να νομίζουμε ότι το σπίτι μας έχει ανεξάντλητους αποθηκευτικούς χώρους! Όχι! Γι’ αυτό υιοθέτησε τον κανόνα του one in-one out, δηλαδή για κάθε πουλόβερ, για παράδειγμα, που μπαίνει στην ντουλάπα σου, να δωρίζεις κάποιο άλλο που δεν φοράς πλέον. Εάν το παιδί σου δεν παίζει πια με κάποια παιχνίδια, μπορείς να τα δώσεις εξοικονομώντας χώρο και δίνοντας χαρά σε κάποιο άλλο παιδί!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 συνήθειες που πρέπει να κόψεις μαχαίρι αν θέλεις το σπίτι σου να είναι πιο οργανωμένο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα