Still not asking for it – Καμία δικαιολογία για τη σεξουαλική κακοποίηση (photos)

16:48 27/1/2016 - Πηγή: iPop

Η φωτογράφος Rory Banwell μέσα από μια σειρά δυναμικών φωτογραφιών, επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό απέναντι στη σεξουαλική κακοποίηση των γυναικών, δημιουργώντας φωτογραφικά πορτρέτα ημίγυμνων γυναικών.

Κεντρικό μήνυμα του φωτογραφικού project Still Not Asking for It, είναι το ότι καμία γυναίκα που πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης δεν πρέπει ποτέ να στοχοποιείται και να στιγματίζεται κοινωνικά, καθώς δεν πρόκειται ποτέ για δικό της λάθος.

Η Αυστραλή φωτογράφος Rory Banwell, δηλώνει πως η ιδέα του συγκεκριμένου project, προέκυψε όταν η ίδια μαζί με το σύζυγό της, έμαθαν το 2014, πως πρόκειται να φέρουν στον κόσμο ένα κοριτσάκι. Τότε πολλοί είπαν στο ζευγάρι, πως «είχε έρθει η ώρα να αγοράσουν ένα όπλο», προκειμένου να μπορούν να προστατεύσουν την κόρη τους.

Η Rory δήλωσε σοκαρισμένη από τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων, σχετικά με το πως αντιλαμβάνονται τα αίτια των επιθέσεων που δέχονται οι γυναίκες και με την αντίληψη περί προστασίας τους, αντί να εστιάζουν στους δράστες της κακοποίησης.

«Αποφάσισα ότι έπρεπε να κάνω κάτι» δηλώνει η φωτογράφος, «ήξερα ότι αυτό το «κάτι» θα μπορούσε να επιτευχθεί, μέσω του ισχυρού μέσου των φωτογραφιών. Έτσι το «Still Not Asking For It» γεννήθηκε «.

Το εν λόγω project με τα ασπρόμαυρα φωτογραφικά πορτρέτα ημίγυμνων γυναικών, με ζωγραφισμένα μηνύματα κατά της σεξουαλικής βίας, έχει πάρει διαστάσεις viral στο διαδίκτυο και ιδιαίτερα στα social media.

Μια από τις πιο δυναμικές φωτογραφίες, είναι αυτή μια εγκύου η οποία κρατάει μια πινακίδα που λέει «δεν θέλω το παιδί μου να γεννηθεί σε μια κοινωνία που αποδέχεται τη σεξουαλική βία».

Η δημιουργός του Still Not Asking for It αποφάσισε να επεκτείνει το έργο με την ελπίδα να πραγματοποιήσει μια φωτογραφική έκθεση στο Σίδνεϊ, στα τέλη του έτους. Η ίδια δηλώνει πως θέλει να ταξιδέψει σε ολόκληρη την Αυστραλία, φωτογραφίζοντας μια σειρά γυναικών από όλη τη χώρα.

H φωτογράφος δηλώνει σχετικά με τα μελλοντική πορεία του project της :

Θα ήθελα το έργο μου να περιλαμβάνει στο μέλλον, περισσότερες φωτογραφίες από γυναίκες διαφόρων ηλικιών και φυλών, έτσι ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη ποικιλία και να μπορέσει το μήνυμα να απευθυνθεί σε μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας.

Μια εξίσου ενδιαφέρουσα καμπάνια το Women Not Objects, προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη, απέναντι στο τρόπο που οι διαφημίσεις συνηθίζουν να προβάλλουν το γυναικείο σώμα, αξίζει επίσης την προσοχή σας.

photos:Daily Mail

The post Still not asking for it – Καμία δικαιολογία για τη σεξουαλική κακοποίηση (photos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα