To πιο γιορτινό beef wellington που θα στολίσει το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

14:49 29/12/2020 - Πηγή: iPop

Πρόκειται για ένα από τα πιο γιορτινά γεύματα στο εξωτερικό. Αποτελεί ιδανική συνταγή για «τραπεζώματα», αλλά και για οικογενειακά τραπέζια. Είναι η καλύτερη λύση γι΄αυτές τις μέρες και είμαι σίγουρος πως πρέπει να το δοκιμάσεις. Η συνταγή για beef wellington θα συναρπάσει, γευστικά, όλους τους καλεσμένους σου!

Τι θα χρειαστούμε στη συνταγή για beef wellington1 ½ κιλό μοσχάρι φιλέτο ή ribeye (φιλέτο μπριζόλας)ελαιόλαδοφρεσκοτριμμένο πιπέριαλάτι500 γραμ.μανιτάρια1
κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 σκελίδα σκόρδο2 κουταλιές της σούπας βούτυροθυμάρι φρέσκο12 φέτες καπνιστό χοιρομέρι2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα2 έτοιμα φύλλα σφολιάτας1 αυγό χτυπημένοΗ εκτέλεση τη συνταγήςΚαθαρίζουμε με ένα καλό μαχαίρι το κρέας από μεμβράνες και λίπος. Με σπάγκο ψησίματος το δένουμε σε 4-5 σημεία και με τα χέρια μας το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε καλά! Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και «θωρακίζουμε» το κρέας γύρω γύρω ώστε να πιάσει κρούστα για περίπου 10 λεπτά. Το βγάζουμε σε πιατέλα και το αφήνουμε στην άκρη.Στη συνέχεια, σε ένα κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα θριματίζουμε χωρίς να λιώσουν. Ζεσταίνουμε στο ίδιο τηγάνι με το κρέας το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το μείγμα. Προσθέτουμε το ένα κλαδάκι θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.Σ’ ένα μεγάλο κομμάτι μαγειρικής μεμβράνης στον πάγκο μας τοποθετούμε πάνω σε σχήμα τετράγωνο τις φέτες χοιρομέρι ώστε με αυτές να τυλίξουμε το κρέας. Με μια σπάτουλα απλώνουμε πάνω τους μια λεπτή στρώση μανιταριών. Αφαιρούμε το σπάγκο από το μοσχάρι και το αλείφουμε με τη μουστάρδα. Το τοποθετούμε στη μέση της στρώσης μανιταριών και με τη βοήθεια της μεμβράνης το καλύπτουμε γύρω γύρω με το χοιρομέρι. Σφίγγοντας το καλά, το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.Όσο περιμένουμε να περάσει η ώρα που έχουμε το κρέας στο ψυγείο, σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με σφολιάτα. Την ανοίγουμε τόσο, ώστε να μπορεί να καλύψει όλο το ρολό. Κολλάμε τα δύο φύλλα σε ένα και βρέχουμε την ένωση με αυγό.Βγάζουμε τη μεμβράνη από το μοσχάρι και το τοποθετούμε στη μέση της σφολιάτας. Κλείνουμε τη σφολιάτα πάνω από το κρέας και βρέχουμε τις ενώσεις με αυγό. Τέλος το παγώνουμε για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλείφουμε όλο το ρολό με αυγό και κάνουμε μερικές τρύπες στην πάνω πλευρά της σφολιάτας, ώστε να φεύγει ο ατμός κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε για 45 λεπτά, να ροδίσει καλά η σφολιάτα. Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά, κι έπειτα το κόβουμε σε φέτες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο To πιο γιορτινό beef wellington που θα στολίσει το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χριστουγεννιάτικο,christougenniatiko