Αυτά τα εντυπωσιακά μέρη του πλανήτη μοιράζονται κάτι κοινό: Απαγορεύεται ρητά να τα επισκεφθείς!

17:04 24/7/2022 - Πηγή: iPop

Σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν χιλιάδες τουριστικοί προορισμοί, τους οποίους οι ταξιδιώτες μπορούν να επισκεφθούν ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ακούγεται περίεργο λοιπόν όταν μαθαίνεις πως δεν είναι όλα τα μέρη προσβάσιμα από όλους, είτε γιατί κάποιοι προορισμοί είναι απαγορευμένοι είτε γιατί είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Σε μια εποχή που η χρήση της τεχνολογίας είναι στα καλύτερά της, φαίνεται εντελώς αφύσικο το γεγονός πως ορισμένα μέρη του πλανήτη είναι ακόμα ανεξερεύνητα και γεμάτα μυστήρια και όσο λιγότερα γνωρίζεις για αυτά, τόσο περισσότερα λαχταράς να μάθεις.

Αυτή ακριβώς είναι και η αίσθηση που θα έχεις, αφού διαβάσεις για τα πιο απαγορευμένα μέρη στον κόσμο.

Αυτά είναι τα 10 πιο επικίνδυνα νησιά του κόσμου- Τι θα συναντήσεις εάν βρεθείς εκεί

Αυτά είναι τα 5 από τα πιο απαγορευμένα μέρη στον κόσμοThe Svalbard Global Seed Vault

Λίγο πάνω από 1.000 χιλιόμετρα από το Βόρειο Πόλο, το Θησαυροφυλάκιο Svalbard Global Seed από το 2008 στοχεύει στη συντήρηση της βιοποικιλότητας του πλανήτη. Ο χώρος των 1.000 τετραγωνικών μέτρων φιλοξενεί περισσότερα από 1 εκατομμύριο δείγματα σπόρων που προέρχονται από διάφορα μέρη σε όλο τον κόσμο και στην ουσία είναι ένα θησαυροφυλάκιο που λειτουργεί ως ένα είδος εφεδρείας των παγκόσμιων καλλιεργειών, διατηρώντας τα δείγματα σε ένα ασφαλές μέρος σε περίπτωση που κάποια καταστροφή τα αφανίσει από το φυσικό τους περιβάλλον.

View this post on Instagram

A post shared by USA on Display (Travel USA) (@officialtravelusa)

Coca-Cola Vault

Το Coca-Cola Vault είναι ένα πολύ καλά φρουρούμενο μέρος στα κεντρικά της εταιρίας Coca-Cola με ρητή απαγόρευση εισόδου. Εκεί φυλάγεται η μυστική συνταγή του διάσημου αναψυκτικού, την οποία φημολογείται ότι γνωρίζουν μόνο 2 άνθρωποι στον κόσμο, οι οποίοι δεν ταξιδεύουν ποτέ με το ίδιο αεροπλάνο.

Φέτος το καλοκαίρι θέλεις να το ζήσεις λίγο πιο εξωτικά; 5+1 προορισμοί που πρέπει να εξερευνήσεις

View this post on Instagram

A post shared by کجارو | رسانه گردش و گردشگری (@mykojaro)

Area 51

Η περιοχή 51 είναι μεγάλο στρατιωτικό αεροδρόμιο στο νότιο τμήμα της Νεβάδα, στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, 133 χλμ. βορειοδυτικά του Las Vegas. Επίσημα ο πρωταρχικός σκοπός της βάσης είναι απροσδιόριστος. Με βάση τα ιστορικά στοιχεία ωστόσο υποστηρίζει την εξέλιξη και δοκιμή πειραματικών αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων.

Αυτό που συμβαίνει μέσα στην περιοχή αυτή είναι εξαιρετικά μυστικό. Το κοινό και οι «περίεργοι» επισκέπτες κρατούνται μακριά με προειδοποιητικές πινακίδες, ηλεκτρονική επιτήρηση και ένοπλους φρουρούς. Επιπλέον, απαγορεύεται αυστηρώς, κάθε πτήση στον εναέριο χώρο πάνω από τη περιοχή για όλα τα εμπορικά ή στρατιωτικά αεροσκάφη, εκτός από αυτά που ανήκαν στη ίδια τη βάση. Πρόκειται λοιπόν για ένα μέρος-φάντασμα, καλά κρυμμένο, που ακριβώς λόγω της μυστικότητας που το περιβάλλει έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο μυστήριο γύρω από το όνομά του.

UnsplashTomb of Qin Shi Huang

Το Μαυσωλείο του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας Qin Shi Huang είναι θαμμένο βαθιά κάτω από μια πυραμίδα για περισσότερο από 2.000 χρόνια. Είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις όλων των εποχών, αλλά παραμένει μυστήριο για ιστορικούς και αρχαιολόγους. Το περιεχόμενο του τάφου είναι ως επί το πλείστον σφραγισμένο και ανεξερεύνητο, καθώς ο υδράργυρος που ρέει μέσα στο Μαυσωλείο μπορεί να δηλητηριάσει τους ανθρώπους και να μολύνει το περιβάλλον. Για να αποδώσει σεβασμό στον αρχαίο χώρο, η κινεζική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει την ανασκαφή του τάφου του Qin Shi Huang, γεγονός που καθιστά το μέρος ως ένα από τα πιο απαγορευμένα μέρη στον κόσμο.

View this post on Instagram

A post shared by A Rewarding Travel Company (@rocketmiles)

Aπό εξωτικά νησιά, μέχρι δάση αυτοί είναι οι top 10 πιο cool προορισμοί που πρέπει να επισκεφτείς τα επόμενα 10 χρόνια

Pravcicka Brana

Δεν υπάρχει τίποτα παρόμοιο με την Πύλη «Pravcicka», η οποία είναι η μεγαλύτερη φυσική γέφυρα από ψαμμίτη στην Ευρώπη.

​Αν και δείχνει πολύ σταθερή, στην πραγματικότητα είναι αρκετά εύθραυστη. Οι επιστήμονες έχουν εκπλαγεί από το γεγονός ότι, παρά το τεράστιο βάρος της, δεν έχει καταρρεύσει ακόμη. Σύμφωνα με μελέτες, η πύλη Pravcicka είναι περίπου 100 χιλιάδων ετών. Η πύλη είχε κλείσει για τους τουρίστες ήδη από το 1982 λόγω σοβαρής διάβρωσης του ψαμμίτη.

View this post on Instagram

A post shared by Kam na výlet? (@kamnavylet.cz)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτά τα εντυπωσιακά μέρη του πλανήτη μοιράζονται κάτι κοινό: Απαγορεύεται ρητά να τα επισκεφθείς! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα