Ανοιχτά την Κυριακή σούπερ μάρκετ και καταστήματα. Το ωράριο λειτουργίας και τα μέτρα που ισχύουν

11:47 24/1/2021 - Πηγή: iPop

Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα, Κυριακή 24 Ιανουαρίου, όπως και τα σούπερ μάρκετ. Ποιο το ωράριο λειτουργίας τους;

Είναι η πρώτη Κυριακή που το λιανεμπόριο είναι ανοιχτό μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα κι ύστερα από την επαναλειτουργία του και την άρση των μέτρων. Όμως, είναι και μία μέρα μετά τις τεράστιες ουρές που σημειώθηκαν το Σάββατο με τον απίστευτο συνωστισμό στα μαγαζιά.

Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα, λοιπόν, όπως και τα σούπερ μάρκετ, αλλά προαιρετικά. Ποιο το ωράριο λειτουργίας τους;

Βάσει της σχετικής απόφασης της κυβέρνησης

τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν από τις 11:00 και να παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 20:00. Σχετικά με τις μετακινήσεις υπενθυμίζεται πως διατηρείται η υποχρέωση αποστολής SMS, με τον κωδικό 2, στο 13033 και ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του. Ισχύει ο χρονικός περιορισμός των 2 ωρών. Έχει διευκρινιστεί πως οι δύο ώρες δεν ισχύουν για όσους μεταβαίνουν σε κομμωτήρια ή κέντρα αισθητικής.

Να θυμίσουμε πως τις καθημερινές το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι από τις 07:00 έως και τις 20:00, καθώς παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 και μέχρι τις 5:00 τα ξημερώματα.

Ανοιχτά τα καταστήματα και την επόμενη Κυριακή

Στο μεταξύ δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00.

Για τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, συνεργεία αυτοκινήτων, το λιανεμπόριο καθώς και τα κομμωτήρια (υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κλπ.) υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021 με προαιρετικό διευρυμένο ωράριο από τις 7:00 έως τις 20:00.

Κορονοϊός: Tips για να κάνεις τα ψώνια σου στα μαγαζιά με ασφάλεια!

Τα μέτρα για τα καταστήματαΑποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό 2. Οι καταναλωτές, πριν την επίσκεψή τους στο κατάστημα, θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα στο 13033 με τον κωδικό 2, να έχουν το έντυπο βεβαίωσης κίνησης ή το αντίστοιχο χειρόγραφο έντυπο μετακίνησης. Το μήνυμα έχει διάρκεια 2 ωρών και θα πρέπει να είναι διαθέσιμο σε περίπτωση ελέγχου. Μέσα σε αυτές τις 2 ώρες ο καταναλωτής θα μπορεί να πηγαίνει στο κατάστημα της επιλογής του και να κάνει τις αγορές του.Προαιρετικό ωράριο απ’ τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.Ισχύει ο περιορισμός των 4 ατόμων ανά 100 τ.μ. Για κάθε επιπλέον 25 τμ υπάρχει όριο 1 πελάτη.1 πελάτης ανά 25 τμ και σε κοινόχρηστους χώρους των malls.Απόσταση 2 μέτρων στα ταμεία.Είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.Στις περιοχές αυξημένου κινδύνου ισχύει το click away.Προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 24/1.Διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων.Προσαύξηση προστίμων κατά 50% για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Να θυμίσουμε πως έχουν ξεκινήσει ήδη οι χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ανοιχτά την Κυριακή σούπερ μάρκετ και καταστήματα. Το ωράριο λειτουργίας και τα μέτρα που ισχύουν εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα