Δεν έχει γίνει καμιά συζήτηση για το ελληνικό χρέος διαβεβαιώνει ο Σόιμπλε την ώρα που στο τραπέζι πέφτει η αυτόματη αναδιάρθρωση του

15:12 25/1/2016 - Πηγή: iPop

Τη διαβεβαίωση, πως δεν έχει γίνει καμιά συζήτηση αναφορικά με το ελληνικό χρέος, έδωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε την ώρα που το πρακτορείο Bloomberg κάνει λόγο για αυτόματη αναδιάρθρωση του.

Όπως επισήμανε εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε:

Εμείς

θα περιμένουμε τώρα να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και μετά, πιθανώς, θα υπάρξει μία τέτοια διαβούλευση. Αλλά από αυτήν τη θέση δεν μπορώ να προτρέξω με εικασίες

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας σημείωσε:

Έως τώρα δεν έχουν γίνει συζητήσεις με την Ελλάδα για το χρέος

Όπως επεσήμανε στη συνέχεια των δηλώσεων της: «Είναι απολύτως λογικό να μην έχει γίνει συζήτηση για το χρέος διότι έχει συμφωνηθεί ότι πρέπει πρώτα να γίνει η αξιολόγηση, η οποία θα προσδιορίσει και καθοριστικά ποια πορεία θα πάρουν μακροπρόθεσμα οι δημόσιες δαπάνες στην Ελλάδα».

Την ίδια στιγμή, το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο επικαλείται έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης, τονίζει πως η Γερμανία προτείνει να γίνεται αυτόματα επιμήκυνση των ομολόγων, όποιας χώρας ζητά βοήθεια από τον ESM.

Έτσι, το Βερολίνο, όπως επισημαίνει το Bloomberg, θα μπορέσει να περιορίσει το κόστος το οποίο έχει ο δανεισμός και παράλληλα να καταφέρει να συρρικνώσει την έκθεση της ΕΚΤ.

Τι αναφέρει το σχετικό άρθρο το οποίο επικαλείται το Bloomberg;

Οι τραπεζικές προκλήσεις και οι κίνδυνοι στους εθνικούς προϋπολογισμούς θα πρέπει να περιοριστούν, προκειμένου να ενισχύσουμε την τραπεζική ένωση της Ευρωζώνης

photo:Aris Oikonomou / SOOC

The post Δεν έχει γίνει καμιά συζήτηση για το ελληνικό χρέος διαβεβαιώνει ο Σόιμπλε την ώρα που στο τραπέζι πέφτει η αυτόματη αναδιάρθρωση του appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα