Έγκλημα πολέμου ποινικά διώξιμο η λιμοκτονία στη Συρία

13:06 1/2/2016 - Πηγή: iPop

Ο Υπάτος Αρμοστής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ , Ζέιντ Ράαντ Αλ Χουσέιν στο πλαίσιο των ειρηνευτικών συνομιλιών για το συριακό στη Γενεύη, υπογραμμίζει πως «η λιμοκτονία των Σύρων, είναι δυνητικό έγκλημα πολέμου, ποινικά διώξιμο».

Συγκεκριμένα, ο Ζέιντ Ράαντ Αλ Χουσέιν , παραθέτοντας συνέντευξη Τύπου, στα πλαίσια των ειρηνευτικών συνομιλιών για το συριακό ζήτημα, που έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα στη Γενεύη, δήλωσε πως η λιμοκτονία των Σύρων, είναι ένα δυνητικό έγκλημα πολέμου και

κατά της ανθρωπότητας, το οποίο πρέπει να διωχθεί ποινικά και σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να καλυφθεί στα πλαίσια κάποιας αμνηστίας, η οποία θα συνδέεται με το τέλος του πολέμου στη Συρία.

Συγκεκριμένα ο Ύπατος Αρμοστής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, υπογράμμισε στις σχετικές του δηλώσεις:

Βρισκόμαστε στη Γενεύη προκειμένου να υπενθυμίσουμε στον καθένα ότι όπου υπάρχουν καταγγελίες οι οποίες αγγίζουν το όριο των εγκλημάτων πολέμου ή των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, οι αμνηστίες, δεν επιτρέπονται. Δεν πρόκειται μόνο για έγκλημα πολέμου, αλλά και για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, εάν κάτι τέτοιο αποδεχθεί δικαστικά. Εκτιμούμε ότι δεκάδες χιλιάδες Σύρων πολιτών κρατούνται αυθαίρετα, ενώ πρέπει να απελευθερωθούν άμεσα.

Υπενθυμίζουμε, πως στα πλαίσια των ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία, συνεχίζονται οι συγκρούσεις Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης της Συρίας, με τον επικεφαλής της συριακής Κυβέρνησης να κατηγορεί ανοιχτά την αντιπολίτευση, πως με το να μην αποφασίζει εδώ και μέρες το αν θα συμμετάσχει ή όχι στις συνομιλείς, φαίνεται πως δεν είναι σοβαρή.

Ο πρεσβευτής της Συρίας στον ΟΗΕ είπε πως «η λύση στην συριακή κρίση δε μπορεί επιτευχθεί χωρίς να υπάρξει μια σοβαρή δέσμευση ότι θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις κι όλοι θα εργαστούν».

The post Έγκλημα πολέμου ποινικά διώξιμο η λιμοκτονία στη Συρία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα