Εγκλωβισμένοι στη χώρα μας χιλιάδες πρόσφυγες- Χάος στην Ειδομένη

10:10 29/2/2016 - Πηγή: iPop

Χάος επικρατεί σε όλη την Ελλάδα λόγω των χιλιάδων εγκλωβισμένων προσφύγων. Τα hot spots έχουν γεμίσει, ο καταυλισμός στην Ειδομένη βουλιάζει, καθώς σε αναμονή βρίσκονται πάνω από 7.000 πρόσφυγες και συνεχώς από τα νησιά του Αιγαίο καταφθάνουν στον Πειραιά όλο και περισσότερα άτομα.

Αξίζει να τονιστεί πως στις 4:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας έκλεισε ξανά

η ουδέτερη ζώνη ΕλλάδαςΠΓΔΜ, ενώ εκεί περίμεναν σε ουρές για να συνεχίσουν το ταξίδι τους οι απελπισμένοι πρόσφυγες.

Το σημείο διέλευσης στα σύνορα ΕλλάδαςΠΓΔΜ, είχε ανοίξει αργά το βράδυ της Κυριακής και τις ώρες που παρέμεινε ανοιχτό κατάφεραν να περάσουν μόνο 300 πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία.

Την ίδια στιγμή περίπου 4.000 πρόσφυγες βρίσκονται στον Πειραιά, ενώ 1.810 έφτασαν το πρωί της Δευτέρας από τα νησιά του Αιγαίο στο λιμάνι. Τουλάχιστον 3.500 είναι και όσοι περιμένουν στα νησιά.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή Live U της Πόπης Τσαπανίδου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ.Μπουτάρης τόνισε:

Πρέπει να γνωρίζουμε που βρίσκονται οι πρόσφυγες και όχι να φεύγουν ανεξέλεγκτα από τα κέντρα

Ο Γ. Μπουτάρης σημείωσε πως η κατάσταση έχει ξεφύγει και τόνισε πως η χώρα μας πρέπει να πιέσει την Ευρώπη με όποιο μέσο διαθέτει.

«Δυστυχώς η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο» επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ζήτησε να παρθούν άμεσα μέτρα τονίζοντας πως συνεχώς κάνει προτάσεις για το προσφυγικό.

Πόσοι είναι οι εγκλωβισμένοι στη χώρα μας πρόσφυγες;

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στην Ελλάδα βρίσκονται πάνω από 25.000 άτομα, ενώ οι ροές αντί να μειώνονται αυξάνονται, καθώς συνεχώς φτάνουν δεκάδες βάρκες στα νησιά.

Την ίδια στιγμή, το Πεδίον του Άρεως στο κέντρο της Αθήνας, έχει μέσα σε λίγα μόνο 24ωρα μετατραπεί σε καταυλισμό και έχει γεμίσει από σκηνές.

Την Κυριακή οι πρόσφυγες προχώρησαν σε διαμαρτυρία στην Ειδομένη, κλείνοντας την σιδηροδρομική γραμμή και φωνάζοντας:

Ανοίξτε τα σύνορα

Στο Ελληνικό υπάρχουν αυτή τη στιγμή 2.000 άτομα, στο Σχιστό και τον Ελαιώνα από 1.200 και στον Πειραιά 1.000. Στα Διαβατά φιλοξενούνται 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Στην πλατεία Βικτωρίας βρίσκονται κατά κύριο λόγο πρόσφυγες αφγανικής καταγωγής, που προχωρούν σε απεργία πείνας. Η πλατεία είναι γεμάτη, καθώς εκεί βρίσκονται πάνω από 350 άτομα μεταξύ των οποίων υπάρχουν περίπου 170 παιδιά.

Τα προβλήματα σίτισης είναι μεγάλα και η μόνη βοήθεια που δέχονται οι πρόσφυγες είναι από απλούς πολίτες που φτάνουν στο σημείο και προσφέρουν ό,τι μπορούν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας εκτίμησε πως τον επόμενο μήνα είναι πιθανόν να εγκλωβιστούν έως και 70.000 πρόσφυγες και μετανάστες στην χώρα μας.

Από 07:30 της 26/02/2016 έως 07:30 της 29/02/2016 διεσώθησαν 3093 αλλοδαποί πρόσφυγες σε 59 περιστατικά έρευνας και διάσωσης στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Χίου, Σάμου, Αγαθονησίου, Κω και Μεγίστης.

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Εγκλωβισμένοι στη χώρα μας χιλιάδες πρόσφυγες- Χάος στην Ειδομένη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα