Έκρηξη ηφαιστείου στην Ιαπωνία κοντά σε πυρηνικό εργοστάσιο (video)

14:45 5/2/2016 - Πηγή: iPop

Έκρηξη του ηφαιστείου Sakurajima στην Ιαπωνία, κοντά σε εργοστάσιο πυρηνικών, σημειώθηκε την Παρασκευή σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ιαπωνική Μετερεωλογική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα το ηφαίστειο Sakurajima, το οποίο βρίσκεται σε νησί στο νότιο τμήμα της Ιαπωνίας, πρόκειται για ένα από τα πλέον ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο, καθώς σημειώνονται συχνά εκρήξεις.

BREAKING: Japan's #sakurajima volcano

erupts 50km from nuclear plant https://t.co/t8qt4itDfp (pic by @japantimes) pic.twitter.com/8Bm0iHyXy7

— RT (@RT_com) February 5, 2016

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα και σοβαρές υλικές ζημιές, αν και το ηφαίστειο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από εργοστάσιο πυρηνικών Sendai, το οποίο μετά από το καταστροφικό τσουνάμι του 2011, είναι από τα πρώτα, που έχουν επανεκκινήσει τη λειτουργία τους, σύμφωνα με τα νέα πρότυπα κανόνων ασφαλείας.

Ο νυχτερινός ουρανός στην περιοχή του νησιού που εξερράγη το ηφαίστειο, γέμισε με λάβα και εντυπωσιακές αστραπές, δημιουργώντας μια «βρώμικη καταιγίδα», ένα μοναδικό φαινόμενο, το οποίο σημειώνεται όταν η ηφαιστειακή σκόνη, προκαλεί τη δημιουργία ηλεκτρικών φορτίων, που σχηματίζουν αστραπές.

Δείτε το παρακάτω εντυπωσιακό video, από τη στιγμή της έκρηξης του ηφαιστείου:

photo:RT

The post Έκρηξη ηφαιστείου στην Ιαπωνία κοντά σε πυρηνικό εργοστάσιο (video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα