Ευρωπαϊκό κονδύλι για συσκευές αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων

16:24 13/1/2016 - Πηγή: iPop

Στην έγκριση σχετικού κονδυλίου, ύψους 1,3 εκατ.ευρώ, προχωρά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας για συσκευές αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

Συγκεκριμένα, έπειτα από σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν, η Ελλάδα πρόκειται να χρηματοδοτηθεί με σχετικό κονδύλι, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, για την απόκτηση 90 συσκευών αναγνώρισης αποτυπωμάτων, τα οποία πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στα κέντρα ταυτοποίησης προσφύγων στα ελληνικά νησιά του

ανατολικού Αιγαίου.

Το συγκεκριμένο κονδύλι, έρχεται από το ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας και συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα έκτακτα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης της χώρας για την αντιμετώπιση του ζητήματος, της προσφυγικής κρίσης. Σημειώνεται πως το προβλεπόμενο συνολικό ποσό οικονομικής ενίσχυσης της Ελλάδας, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, φτάνει περί τα 510 εκατ. ευρώ, από τα οποία μικρό μέρος, έχει ήδη αξιοποιηθεί από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, οι πληροφορίες που θα συλλέγονται μέσω των εν λόγω συσκευών αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων, θα καταχωρούνται σε κεντρική βάση δεδομένων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης των προσφύγων που εισέρχονται από τα ελληνικά σύνορα.

photo:Lefteris Partsalis / SOOC

The post Ευρωπαϊκό κονδύλι για συσκευές αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα