Εξομολογήσεις: Ο αλήτης, το καλό παιδί, η γλυκούλα και η γυναίκα «τρόπαιο»: Γιατί κανείς δεν ξέρει τι θέλει από μια σχέση;

18:07 6/10/2022 - Πηγή: iPop

Ποιος μπορεί να απαντήσει στο αιώνιο ερώτημα: «τι ψάχνει ένας άντρας σε μια σχέση». Θα μου πεις και οι άντρες αυτό δεν λένε; Ότι δεν έχουν ιδέα για το τι θέλει μια γυναίκα από εκείνους. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, έχει διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικά βιώματα, στόχους και προτιμήσεις. Δεν μπορούμε να βάλουμε όλους τους άντρες και όλες τις γυναίκες μέσα σε ένα τσουβάλι, θεωρώντας ότι βρήκαμε την απάντηση σε αυτό το μυστήριο. Μόνο ένα είναι σίγουρο, ότι σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά οι άνθρωποι είναι μόνοι και δυσκολεύονται πολύ στο να βρουν τον έρωτα της ζωής τους. Δυσκολεύονται να ζευγαρώσουν, να ανοίξουν τα χαρτιά τους, να φλερτάρουν, να πέσουν με τα μούτρα σε έναν έρωτα και να δείξουν στον άνθρωπο που ξεχώρισαν ότι είναι πραγματικά σημαντικός για εκείνους.

Γράφουν οι Μάριος Βουτσίνος και Λαμπρινή Λαδά

Το τι ψάχνει ο καθένας σε μια σχέση είναι τελείως υποκειμενικό και ξεκάθαρη απάντηση στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν υπάρχει. Εμείς ωστόσο θα προσπαθήσουμε να ξεδιαλύνουμε ορισμένα πράγματα μέσα από προσωπικές εμπειρίες και να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα. Παρακάτω θα διαβάσεις μια γυναικεία και μια ανδρική ματιά επί του θέματος!

Τι ψάχνει ένας άντρας σε μια σχέση;

Η ανδρική ματιά

Αρχικά, θα σταθούμε στο τι ψάχνει ο άντρας σε μια σχέση. Στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν 2 παράμετροι. Πρώτον ο τομέας ασφάλεια και ηρεμία και δεύτερον ο τομέας δυσκολίας και πλήξης. Συνήθως, αν ρωτήσεις έναν άντρα τι πραγματικά ψάχνει σε μια γυναίκα, το πρώτο που θα σου απαντήσει είναι να αισθάνεται ασφάλεια και να κυριαρχεί ηρεμία στην σχέση του. Όταν λέμε ασφάλεια, εννοούμε να υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη και από τις 2 πλευρές.

Οι περισσότεροι, αυτό που ζητάμε στην αρχή, είναι η σύντροφός μας να είναι απόλυτα δοτική, να έχει ενδιαφέρον μόνο για εμάς και ουσιαστικά να είμαστε το κέντρο του κόσμου της. Δεν λέω πολλά ζητάμε, αλλά αυτή είναι η κατάσταση. Παράλληλα, όσο άσχημο και αν ακουστεί αυτό, θέλουμε τα πάντα να αρχίζουν και να τελειώνουν με εμάς. Μπορεί να μας κακοφανεί, για παράδειγμα, αν έχουμε και οι 2 κάποια στιγμή ρεπό και επιλέξει αντί να περάσει τον ελεύθερο χρόνο μαζί μας, να κανονίσει να πάει κάπου με τις φίλες της. Άσε που μετά σε εκείνο το σημείο μπαίνει και ο παράγοντας ζήλια και χάνεται τελείως η εμπιστοσύνη. Τι γίνεται όμως αν η κοπέλα που μας ενδιαφέρει παίρνει τικ σε όλα τα κουτάκια που έχουμε στο μυαλό μας; Η απάντηση είναι ότι καταντάει βαρετό το όλο πράγμα.

Αφού, λοιπόν, έχουμε την ιδανική σχέση, την τέλεια σύντροφο, με βάση τα δεδομένα που είχαμε θέσει, εμφανίζεται μετά από ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, ο παράγοντας πλήξη. Νιώθεις σαν να τα έχεις ζήσει όλα τόσο σύντομα, που δεν έχει άλλο ενδιαφέρον αυτή η σχέση. Θα μου πεις ρε φίλε τρελός είσαι, να πας να κοιταχτείς. Και όμως είναι αυτά τα παιχνίδια που κάνει πολλές φορές το μυαλό σου με αποτέλεσμα να μην είσαι ικανοποιημένος με αυτό που υποτίθεται ότι θέλεις και ψάχνεις για κάτι τελείως διαφορετικό.

Οι περισσότεροι άντρες θέλουν κατά βάθος το σύστημα γραμματόσημο, δηλαδή όσο μας φτύνει μια γυναίκα τόσο κολλάμε μαζί της. Μας εξιτάρει δηλαδή το αλλιώτικο, το Πασαλιμανιώτικο, θέλουμε να την διεκδικήσουμε μέχρι να δύσει ο ήλιος. Η ηθική ικανοποίηση που θα αισθανθείς μετά είναι τεράστια, λόγω του ότι κατάφερες να κάνεις το αδύνατο δυνατό. Είναι αλλιώς να ξέρεις τι θα συμβεί πριν ξυπνήσεις το πρωί και άλλο να ζεις με το απρόβλεπτο. Διότι και η ασφάλεια πολλές φορές καταντάει βαρετή, όσο και αν υποστηρίζουμε το αντίθετο ότι δηλαδή την ψάχνουμε με το τουφέκι. Εξάλλου, το απρόβλεπτο είναι και το απαιτούμενο αλατοπίπερο σε μια σχέση, αυτό που δίνει ένα άλλο ενδιαφέρον και πολλές φορές πιο νόστιμο. Αρκεί βέβαια να μπορείς να το διαχειριστείς.

Η γυναικεία ματιά

Απ’ αυτά που έχω δει μέχρι σήμερα στη ζωή μου, από τις εμπειρίες μου, από τους πελάτες μου, από όσα ακούω σε συζητήσεις νέων ανθρώπων εκεί έξω, θεωρώ ότι οι άντρες χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες. Σε αυτούς που θέλουν τη μοναξιά τους. Που δεν θέλουν να κάνουν σχέσεις, δεν θέλουν να ξυπνούν δίπλα σε έναν άλλον άνθρωπο, ούτε να μοιράζονται το χρόνο τους. Δεν θέλουν να δίνουν λογαριασμό, θέλουν να είναι ελεύθεροι.

Υπάρχει η κατηγορία που θέλει το καλό και ήσυχο κορίτσι, που θα φτιάξουν μαζί οικογένεια. Αυτή η «κατηγορία» γυναικών συνήθως είναι επιλογή εκείνων που έχουν κάνει τις τρέλες τους, έχουν ζήσει τη ζωή τους, έχουν χορτάσει και θέλουν να ηρεμήσουν.

Τέλος, υπάρχει και η κατηγορία που θέλει τις κοπέλες τις πιο εντυπωσιακές, εκείνες τις απροσπέλαστες που δεν μπορείς να φτάσεις εύκολα. Εκείνες που θέλουν ειδική μεταχείριση και προσέγγιση για να τις κατακτήσεις. Μοιάζουν λίγο με γυναίκες τρόπαια.

Βέβαια, η εικόνα μπορεί πολλές φορές να μην είναι αντιπροσωπευτική του περιεχομένου και αυτό είναι καλό να το έχεις στο πίσω μέρος του μυαλό σου. Επίσης κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι στην πράξη δεν θα αλλάξουν οι ρόλοι μέσα στη σχέση. Δεν είμαστε μονοδιάστατοι οι άνθρωποι και μπορεί φυσικά το ήσυχο κορίτσι να είναι τελικά στην πράξη διαφορετική.

Διαλέγοντας σύντροφο: Καμία σχέση που έχεις κάνει δεν είναι τυχαία!

Η γυναίκα με την οποία ξυπνάς δίπλα της

Οι γυναίκες είναι πολύπλοκα πλάσματα. Κάθε μια διαφορετική και μοναδική, όπως όλοι μας βέβαια. Μπορεί με το καλό κορίτσι που διάλεξες, να βαριέσαι. Η σχέση να μοιάζει ανιαρή και να ψάχνεις την έξοδο αγωνιωδώς. Υπάρχουν βέβαια και οι άντρες που θέλουν ησυχία και το κορίτσι αυτό, είναι εκείνο που κουμπώνει πάνω τους ακριβώς.

Η ανία όμως μπορεί να έρθει και με τη «γυναίκα τρόπαιο». Όταν πια θα την έχεις κατακτήσει, ίσως δεις ότι τελικά είναι ένας άνθρωπος σαν εσένα. Μια ανθρώπινη κοπέλα με τα καλά της και τα άσχημά της.

Pexels

4 Σκέψεις που βρίσκονται στο μυαλό κάθε άνδρα: «Μήπως μας έχετε βάλει όλους στο ίδιο τσουβάλι;»

Τι ψάχνει μια γυναίκα σε μια σχέση;

Η γυναικεία ματιά

Κάποιες θέλουν το καλό παιδί, εκείνο που θα φτιάξουν οικογένεια, που θα κάνουν μαζί παιδιά. Που δεν θα υπάρχουν εντάσεις και δυσάρεστες εκπλήξεις. Που θα είναι μες τη γλύκα, όλο αγκαλιές και φιλιά και ταξιδάκια, και λουλουδάκια. Και το βρίσκουν αυτό το καλό παιδί που αναζητούν και ζουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Υπάρχουν όμως και εκείνες που ζητάνε περιπέτεια, μυστήριο, «τον αλήτη». Εκείνον τον άντρα που νομίζουν ότι θα ήταν ωραίο να ζήσουν εμπειρίες που ζευγάρια ζουν συνήθως μαζί. Ταξίδια, αγαπούλες, λουλούδια και αγκαλίτσες. Δηλαδή να βρουν έναν που δεν είναι καθόλου σαν τον από πάνω τύπο και να τον κάνουν έτσι.

Δεν γίνεται να τα έχεις και τα δύο. Η δεύτερη περίπτωση δυστυχώς δεν έρχεται σε πακέτο δύο σε ένα. Αν διαλέξεις τον άνδρα αυτόν, να ξέρεις ότι έχεις συνήθως περιορισμένες πιθανότητες να σου βγει σχεσάκιας. Δεν θέλω να είμαι απόλυτη όταν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους. Ο καθένας είναι διαφορετικός και οι κατηγορίες αν μπορώ να το πω έτσι, είναι πολλές.

Οι άνδρες γενικά δυσκολεύονται στα θέματα των σχέσεων, το έχουμε καταλάβει αυτό, όμως κάποιοι από αυτούς είναι ξεκάθαροι. Τα τιμούν τα παντελόνια που φοράνε και θα έρθουν να σου πουν ξεκάθαρα ότι: «Εγώ θέλω ελεύθερη σχέση, εγώ δεν θέλω δέσμευση, θέλω αυτό ή δεν θέλω αυτό».

Δεν γίνεται κακό παιδί επειδή σου είπε αυτό που δεν σε βολεύει. Μπορεί να μην σου αρέσει αυτό που σου είπε, η απόρριψη άλλωστε δεν είναι εύκολη υπόθεση για κανέναν, αλλά το γεγονός ότι δεν είπε αυτό που θες, δεν το κάνει κακό παιδί ή αλήτη.

Η ανδρική ματιά

Πάμε τώρα στο κομμάτι του τι ψάχνει μια γυναίκα σε μια σχέση. Και σε αυτή την περίπτωση οι απόψεις διίστανται αφού και εδώ υπάρχουν 2 παράγοντες. Ο ένας είναι ότι οι γυναίκες ψάχνουν για ένα καλό παιδί που θα έχουν ουσιαστικά το κεφάλι τους ήσυχο και από την άλλη θέλουν και τον λεγόμενο “αλήτη” που θα τους κάνει την ζωή πιο δύσκολη.

Προφανώς, όταν το καλό παιδί είναι απόλυτα σωστός από την αρχή, ξαφνικά σκέφτονται οι γυναίκες ότι εδώ είμαστε, βρήκαμε τον πρίγκιπα του παραμυθιού με το άσπρο άλογο. Εννοείται ότι το να αισθάνεσαι ασφάλεια μέσα στην σχέση είναι πολύ σημαντικό. Οι περισσότερες γυναίκες ψάχνουν μια τέτοια κατάσταση, έναν άνθρωπο που θα είναι απόλυτα προσηλωμένος σε εκείνες και θα είναι ουσιαστικά ένα ανοιχτό βιβλίο. Όταν ένας άντρας δίνει όλη του την προσοχή, όλο του το είναι στην σύντροφό του, εκείνη κολακεύεται από αυτή την συνθήκη. Υπάρχει όμως και ο παράγοντας ατονία, που τις περισσότερες φορές ακολουθεί μετά από αυτή την συνθήκη.

Όπως είπαμε και παραπάνω για τους άντρες, πάνω κάτω το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες. Όταν λοιπόν, αισθάνονται ότι τα έχουν όλα, ξαφνικά βαριούνται και χάνεται το ενδιαφέρον τους για αυτόν τον άνθρωπο. Έχουμε ακούσει πολλές φορές, φράσεις του τύπου, “είναι πολύ προβλέψιμος”, “είναι πολύ γλυκανάλατος”, “είναι πολύ καλό παιδί αλλά…” και πολλά άλλα. Φράσεις που επιδεικνύουν ότι η ασφάλεια και η καλοσύνη έχει πάει περίπατο και αναζητούν το μυστήριο σε μια σχέση.

Freepik

Αυτό λοιπόν το μυστήριο εκφράζεται με τον όρο “άντρας αλήτης”, το αρσενικό δηλαδή που είναι πολύ δυναμικός, κρύβει πάντα ένα μυστήριο για την ζωή του και το κυριότερο δεν φανερώνει τα χαρτιά του από την αρχή. Είναι, εν ολίγοις σαν να παίζει μόνιμα μια παρτίδα πόκερ και περιμένει πάντα την κατάλληλη στιγμή για να κάνει την κίνηση του. Μέχρι τότε τηρεί σιγή ιχθύος με αποτέλεσμα να κολλάνε μαζί του οι γυναίκες. Είπαμε, το λεγόμενο σύστημα γραμματόσημο υπάρχει και στις 2 πλευρές. Άρα, και στις γυναίκες ισχύει ότι τους αρέσει το απρόβλεπτο, το δύσκολο, τους αρέσει να κυνηγάνε μια δύσκολη περίπτωση, άσχετα αν ξέρουν στο τέλος ότι θα πέσουν ακόμα και στα πατώματα για εκείνον.

Το συμπέρασμα, λοιπόν, είναι ότι, παρόλο που άντρες και γυναίκες έχουμε κουτάκια στο μυαλό μας, όσον αφορά τον σύντροφό μας, η θεωρία από την πράξη απέχουν έτη φωτός.

Πού θα συναντηθούμε;

Ο έρωτας είναι συνάντηση, είναι δόσιμο δίχως να περιμένεις να πάρεις πίσω, αν έρθει πίσω συναίσθημα, εμπειρίες, έρωτας, έχει καλώς. Εσύ δίνεις γιατί έτσι νιώθεις. Εύχομαι να βρεις αυτό ακριβώς που ψάχνεις και να είσαι πολύ οκ με την επιλογή σου, χωρίς να θέλεις να αλλάξεις τον άλλο, αλλά και να μην χάσεις και τον εαυτό σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Εξομολογήσεις: Ο αλήτης, το καλό παιδί, η γλυκούλα και η γυναίκα «τρόπαιο»: Γιατί κανείς δεν ξέρει τι θέλει από μια σχέση; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
γυναικα, αλητης, παιδι, μυστήριο, συγκεκριμένο, τικ, εξιτάρει, θες, ipop, google, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, www.google.gr, τελος του κοσμου, ητανε μια φορα, ipop, γλυκα, ζηλια, ηθικη, θεμα, λουλουδια, παιχνιδια, φιλια, φρασεις, αρθρο, αλογο, αμοιβαια, ανθρωπος, ανια, αρσενικο, βιβλιο, γεγονος, γινεται, διαστημα, δυστυχως, διιστανται, εδω ειμαστε, ευκολα, ειπε, υπαρχει, εξιτάρει, ερχεται, ετη, ζευγαρια, ζωη, ζωης, ζωη μου, ιδεα, ιδιο, ηλιος, υποθεση, ηρεμια, ησυχια, ισχυει, θες, θεωρια, εικονα, ησυχο, κινηση, ματια, μυστήριο, μικρο, μοναξια, μπορεις, μυαλο, παντα, ο ηλιος, οικογενεια, ουσιαστικα, παιδια, πιθανοτητες, ποκερ, πρωι, ρεπο, ρολοι, σιγουρο, συγκεκριμένο, συντομα, σκεψεις, ταξιδια, τικ, φιλε, φυσικα, φορα, αντρες, αδυνατο, αγκαλιες, ασφαλεια, ασπρο, ειπαμε, κομματι, κοπελα, μοιαζει, νιωθεις, πακετο, σωστος, τρελος, θελω να, θεματα, βιωματα, ωραιο
Αναζητήσεις
, αντρας αλητης
Τυχαία Θέματα
Εξομολογήσεις,exomologiseis