Η συγκλονιστική ιστορία της φυλακισμένης που έγινε viral και της έδωσε χάρη ο Obama

11:13 16/2/2016 - Πηγή: iPop

Κάποιες φορές οι ιστορίες έχουν και μια δεύτερη οπτική. Αυτή που δεν βλέπεις με την πρώτη ανάγνωση. Αυτή που χρειάζεται να αφοσιωθείς και να προσπαθήσεις να μπεις στην θέση του ατόμου που την αφηγείται για να καταλάβεις την αλήθεια.

Αυτή την αλήθεια είδε ο Obama στην ιστορία αυτής της φυλακισμένης γυναίκας, την οποία φιλοξένησε το Humans of New York και αποφάσισε να της δώσει χάρη.

Η ιστορία της γυναίκας που έμπλεξε λόγω του συζύγου της, ο οποίος την κακοποιούσε,

έγινε viral και μας κάνει να ξανασκεφτούμε ποια είναι τα πραγματικά θύματα και ποιος τελικά πρέπει να είναι στην φυλακή.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ιστορία από το Humans of New York έκανε share και η επίσημη σελίδα του Λευκού Οίκου στο Facebook.

Η ιστορία της φυλακισμένης από το Humans of New York

«Γνώρισα τον Donald όταν ήμουν είκοσι έξι. Με κυνηγούσε ασταμάτητα. Μου τηλεφωνούσε κάθε μέρα. Με κάλεσε να πάω στις Μπαχάμες μαζί του. Μου είχε αγοράσει τα πάντα. Θα μου δάνειζε ακόμα και την vintage κορβέτα του για το Σαββατοκύριακο. Εγώ μόλις ξεκινούσα την ζωή μου. Δεν ήμουν συνηθισμένη σε όλη αυτή την προσοχή. Είχε δική του εταιρεία. Προσπαθούσε να προσεγγίσει όλη μου την οικογένεια. Ακόμα και στην μητέρα μου άρεσε, η οποία δεν ήταν εύκολο να πειστεί. Έτσι τον ερωτεύτηκα. Η κακοποίηση δεν είχε ξεκινήσει μέχρι που έμεινα έγκυος στο πρώτο μας παιδί. Ήμασταν ξαπλωμένοι στο κρεβάτι ένα βράδυ και μου ζήτησε να του πάω ένα ποτήρι νερό. Όταν του είπα «όχι», με χτύπησε στο πρόσωπο και είπε: «Όταν σου ζητώ να κάνεις κάτι, περιμένω να το κάνεις». Προσπάθησα να φύγω εκείνη τη στιγμή και έτρεξα στην οικογένειά μου στη Νέα Υόρκη. Αλλά με ακολούθησε και με παρακάλεσε να τον συγχωρέσω. Είπε ότι δεν ήθελε το παιδί μας να μεγαλώσει χωρίς πατέρα.

Μια μέρα μπήκα στο γραφείο του Donald και τον είδα να κρατάει ένα πακέτο κοκαϊνης. Έφυγα αμέσως. Εκείνος βγήκε αργότερα και μου είπε ότι το κάνει απλά για να στηρίξει την επιχείρησή του. Είπε ότι χρειάζεται 25.000 δολάρια για να καλύψει τα έξοδα. Ήμουν αφελής σε εκείνο το σημείο. Κάλεσα ακόμα και τη μητέρα μου και της ζήτησα βοήθεια για την οργάνωση ενός μικρού επιχειρηματικού δανείου. Αλλά Donald άρχει να ασχολείται με το εμπόριο ναρκωτικών όλο και περισσότερο, αλλά μου το έκρυβε. Ξεκίνησε σιγά σιγά να πηγαίνει δύο ταξίδια κάθε μήνα. Την ημέρα που γεννούσα, πήγε να παρκάρει το αυτοκίνητο και δεν γύρισε πριν από την επόμενη μέρα. Η βία γινόταν όλο και χειρότερη. Είχε ρίξει νερό πάνω μου, είχε προσπαθήσει να με κάψει με αναπτήρα κι όταν ήμουν έγκυος στο δεύτερο παιδί μας, με χτύπησε στο κεφάλι μ’ ένα τηλέφωνο. Ένα βράδυ παρακολουθούσαμε μια ταινία με τίτλο «What’s Love Got To Do With It?». Υπάρχει μια σκηνή που ο Ike σέρνει την Tina από τα μαλλιά και οι γιοι τους βλέπουν την σκηνή κλαίγοντας. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ένιωσα σαν να βλέπω μια ταινία για τη ζωή μου.

Μια νύχτα ήμουν τόσο χάλια που πήρα ένα όπλο και τον σημάδεψα. Δεν ήξερα πώς να το χρησιμοποιήσω. Δεν ήξερα καν αν το όπλο είναι ασφαλισμένο. Ο γιος μου μπήκε στο δωμάτιο εκείνη τη στιγμή και προσπάθησε να σταθεί ανάμεσά μας. Ο Donald πήδηξε πάνω από το παιδί, πήρε το όπλο και με σημάδεψε. Μετά από αυτό, προσπάθησα να τρέξω μακριά και πάλι. Όταν ο Donald έλειπε, μάζεψα τα πράγματά μου και έφυγα τρέχοντας. Όταν Donald ανακάλυψε ότι είχα φύγει, έστειλε μερικούς μπράβους στο σπίτι του αδελφού μου και τον χτύπησαν μπροστά σ’ ολόκληρη την οικογένειά του. Όταν σταμάτησαν να τον χτυπάνε, του είπαν πως η μητέρα μου θα ήταν η επόμενη. Έτσι πήγα πίσω. Ο Donald δεν με εμπιστεύτηκε ξανά. Με έβαζε να πηγαίνω μαζί του σε κάθε ταξίδι. Δεν μου έδινε την επιλογή, απλά μου έλεγε να φτιάξω τις βαλίτσες. Με ενέπλεκε με τα πάντα. Με έβαζε να στέκομαι εκεί, όσο έκανε εμπόριο ναρκωτικών. Με έβαζε να παίρνω τηλέφωνο ανθρώπους και να τους μεταφέρω μηνύματα για εκείνον. Με έκανε να κάνω παραδόσεις. Έκανα ό, τι μου ζητούσε.

Όταν έπιασαν τον Donald, του προσέφεραν μια συμφωνία για να μην πάω στην φυλακή. Αλλά εκείνος αρνήθηκε. Είπε στον ξάδελφό μου: «Αν δεν μπορώ να την έχω εγώ, κανείς δεν θα την έχει. Με συνέλαβαν την ίδια μέρα που ο Donald αρνήθηκε την συμφωνία. Ο δημόσιος υπερασπιστής μου είπε να υπογράψω την απολογία μου. Μου είπε ότι δεν θα πάω στην φυλακή, αλλά όταν άκουσα την απόφαση του δικαστηρίου για φυλακή, πανικοβλήθηκα. Όταν ο δικαστής με ρώτησε αν είχα υποσχεθεί τίποτα σε αντάλλαγμα με το deal είπα: «Ναι!». Ο Εισαγγελέας αποφάσισε ισόβια κάθειρξη. Δεν άκουσαν ποτέ για την κακοποίηση. Άκουσαν μόνο για τα ναρκωτικά. Δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι τα πραγματικά θύματα ήταν τα παιδιά μου, ο αδελφός μου κι εγώ. Είμαι στην φυλακή εδώ και 20 χρόνια. Αλλά αυτό έχει αίσιο τέλος. Και ορκίζομαι, πως όταν συμφώνησα γι’ αυτήν την συνέντευξη, δεν το γνώριζα αυτό ακόμα. Αλλά ο Πρόεδρος Obama μου έδωσε χάρη. Και τώρα πάω σπίτι».

(1/4) «I met Donald when I was twenty-six. He pursued me relentlessly. He’d call me every day. He’d invite me to…

Δημοσιεύτηκε από Humans of New York στις Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

(1/4) «I met Donald when I was twenty-six. He pursued me relentlessly. He’d call me every day. He’d invite me to…

Δημοσιεύτηκε από Humans of New York στις Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

(3/4) “One night it got so bad that I got a gun and pointed it at him. I didn’t know how to use it. I didn’t even…

Δημοσιεύτηκε από Humans of New York στις Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

(4/4) “When Donald finally got caught, they offered him a plea deal so I wouldn’t have to go to jail. But he refused…

Δημοσιεύτηκε από Humans of New York στις Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

The post Η συγκλονιστική ιστορία της φυλακισμένης που έγινε viral και της έδωσε χάρη ο Obama appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα