Η Τουρκία θα ανοίξει τα σύνορα για τους Σύρους πρόσφυγες

13:37 7/2/2016 - Πηγή: iPop

Την άποψη πως η Τουρκία θα ανοίξει τα σύνορά της για τους Σύρους πρόσφυγες, εάν υπάρχει ανάγκη, εξέφρασε ο Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του.

Το καθεστώς της Δαμασκού έχει πλέον αποκλείσει ένα τμήμα του Χαλεπιού. Αν οι άμαχοι που διαφεύγουν βρίσκονται στις πόρτες μας και δεν έχουν άλλη επιλογή, αν είναι απαραίτητο, οφείλουμε να αφήσουμε τους αδελφούς μας να εισέλθουν και θα το πράξουμε

Χιλιάδες άμαχοι εγκατέλειψαν τις τελευταίες μέρες το Χαλέπι λόγω των σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα στον συριακό στρατό και τους αντάρτες.

Περίπου 35.000 πρόσφυγες

έφθασαν τις τελευταίες ώρες σε απόσταση 5 χλμ από τα σύνορα της Τουρκίας. Οι πρόσφυγες αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες μέρες και να φθάσουν ακόμα και τις 70.000.

Μπορεί η Τουρκία να μην επιτρέπει την είσοδο στους Σύρους, ωστόσο, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο: «Όμως τα σύνορα παραμένουν ακοικτά για όλες τις επείγουσες περιπτώσεις. Επτά τραυματίες εισήλθαν την Παρασκευή στην Τουρκία και ένας άλλος το Σάββατο για να νοσηλευθούν».

Ο Ταγίπ Ερτνογάν εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Ρωσίας λέγοντας:

Οφείλουμε να ρωτήσουμε τους Ρώσους: τι κάνετε στη Συρία; Στην πραγματικότητα, είστε εισβολείς. Συνεργάζεστε με κάποιον, ο οποίος έχει σκοτώσει 400.000 ανθρώπους και συνεχίζει να σκοτώνει αμάχους

The post Η Τουρκία θα ανοίξει τα σύνορα για τους Σύρους πρόσφυγες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα