Ιστορική απόφαση για την Ινδία! Το Ανώτατο Δικαστήριο αναγνώρισε το δικαίωμα όλων των γυναικών στην άμβλωση

13:03 29/9/2022 - Πηγή: iPop

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας έκρινε ότι όλες οι γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν είναι παντρεμένες, θα μπορούν να προχωρούν σε άμβλωση πριν την 24η εβδομάδα της κύησης. Πρόκειται για μία απόφαση η οποία βρίσκεται υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών!

Η απόφαση του δικαστηρίου ήρθε μετά από ένσταση που ζητούσε σαφήνεια σχετικά με τον τροποποιημένο νόμο περί αμβλώσεων του 2021, ο οποίος απαριθμούσε πολλές ομάδες γυναικών που δεν περιλαμβάνονταν, όπως και οι ανύπαντρες γυναίκες.

Αυτή είναι η χώρα της Ευρώπης που αυστηροποιεί το νομικό πλαίσιο για

τις αμβλώσεις – Οι γυναίκες πρέπει να ακούν τον «καρδιακό παλμό του εμβρύου» πριν την διαδικασία

Ινδία δικαίωμα άμβλωσης – Απόφαση υπέρ των γυναικών!

Το δικαστήριο αποκάλυψε ότι όλες οι γυναίκες, ανεξάρτητα από την οικογενειακή τους κατάσταση, δικαιούνται ασφαλή και νόμιμη άμβλωση.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι ο αποκλεισμός των ανύπαντρων γυναικών σε συναινετικές σχέσεις θα ήταν «αντισυνταγματικός».

Οι αμβλώσεις είναι νόμιμες στην Ινδία από το 1971, αλλά με την πάροδο των ετών οι αρχές έχουν θεσπίσει αυστηρούς κανόνες για το ποιος μπορεί να τερματίσει μια εγκυμοσύνη λόγω των αμβλώσεων εκατομμυρίων θηλυκών εμβρύων, οδηγώντας σε μια τρομερή δυσαναλογία φύλων στη χώρα. Παραδοσιακά, οι Ινδοί έχουν δείξει την προτίμησή τους στα αρσενικά παιδιά.

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το 2022 θα πέθαιναν 23.000 γυναίκες απ’ αυτό

Πέρυσι, η κυβέρνηση τροποποίησε τον Νόμο για τον Ιατρικό τερματισμό της εγκυμοσύνης (MTP) για να επιτρέψει σε πολλές κατηγορίες γυναικών να προχωρήσουν σε αμβλώσεις μεταξύ 20 και 24 εβδομάδων.

Ο κατάλογος περιελάμβανε επιζώντες βιασμού, ανήλικες, γυναίκες με νοητικές αναπηρίες, γυναίκες με έμβρυα που είχαν σοβαρές ανωμαλίες και παντρεμένες γυναίκες των οποίων η οικογενειακή κατάσταση είχε αλλάξει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Unsplash / Gayatri Malhotra

Η Πολωνία έχει «αίμα στα χέρια της»: Ακόμα μία γυναίκα έφυγε από την ζωή μετά τον νόμο για τις αμβλώσεις

Η απόφαση της Πέμπτης 28/9, διευκρίνισε ότι η τροπολογία δεν έκανε διάκριση μεταξύ παντρεμένων και ανύπαντρων γυναικών και ότι πρέπει επίσης να περιλαμβάνει τις ανύπαντρες γυναίκες σε συναινετικές σχέσεις.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο υποστήριξε ότι η οικογενειακή κατάσταση μιας γυναίκας δεν μπορεί να είναι λόγος για να της στερηθεί το δικαίωμα να διακόψει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Επιπλέον, το δικαστήριο πρόσθεσε ότι η σεξουαλική επίθεση μέσα στον γάμο μπορεί να θεωρηθεί βιασμός. Ο ινδικός ποινικός κώδικας δεν θεωρεί τον βιασμό μέσα σε γάμο αδίκημα, αλλά καταβάλλονται προσπάθειες αυτό να αλλάξει.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ιστορική απόφαση για την Ινδία! Το Ανώτατο Δικαστήριο αναγνώρισε το δικαίωμα όλων των γυναικών στην άμβλωση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιστορική, Ινδία, Ανώτατο Δικαστήριο,istoriki, india, anotato dikastirio