Το προσφυγικό είναι εθνικό ζήτημα συμφωνούν Γεννηματά- Τσίπρας- Κουβέλης

15:03 2/2/2016 - Πηγή: iPop

Να υιοθετήσουν κοινή δράση στο προσφυγικό αποφάσισαν στη συνάντηση που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας

επισήμανε για ακόμα μια φορά πως πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η συγκρότηση εθνικού μετώπου.

Στο σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες η κα Γεννηματά τόνισε:

Το προσφυγικό υπερβαίνει τις μικροκομματικές αντιθέσεις και ως εκ τούτου παίρνει διαστάσεις εθνικού θέματος

Και αναρωτήθηκε: «Θα πρέπει το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί με προοδευτικό πρόσημο ή εάν θα επικρατήσουν ξενοφοβικά χαρακτηριστικά όπως σε άλλα κράτη της Ευρώπης;».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε πως το προσφυγικό είναι εθνικό ζήτημα και τόνισε πως την άποψη της αυτή την είχε εκφράσει και στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Επιβεβαίωσε πως είναι μεγάλη ανάγκη να σταματήσουν οι συζητήσεις για έξοδο της χώρας από τη Σένγκεν και επισήμανε αναφερόμενη στην Ευρώπη και εστιάζοντας στις προσφυγές ροές:

Δεν είναι ελληνικό πρόβλημα δεν μπορούμε να σηκώσουμε μόνοι μας το βάρος

Στις δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης είπε: «Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό να διαμορφωθεί οργανισμός παρακολούθησης της υλοποίησης των δεσμεύσεων που η Τουρκία έχει αναλάβει. Πρέπει να γίνει αλλαγή της συνθήκης του Δουβλίνου».

Και συμπλήρωσε: «Με τον κ. Τσίπρα προσπαθήσαμε να συμβάλλουμε ώστε να διαμορφωθεί ένα εθνικό πλαίσιο. Ταυτόχρονα έχω αναλάβει πρωτοβουλίες κινητοποίησης των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Έχει έρθει η ώρα της κοινής δράσης. Είναι ώρα της συνεννόησης».

Μετά τη συνάντηση του με τη Φώφη Γεννηματά ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Φώτη Κουβέλη.

Στον διάλογο που πραγματοποιήθηκε στην αρχή της συνάντησης τους, οι δύο άντρες τόνισαν πως οι απόψεις τους ταυτίζονται αναφορικά με την αναγκαιότητα συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε: «Η χώρα αντιμετωπίζει όλες τις προκλήσεις μαζεμένες, γι΄αυτό πρέπει τώρα να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες».

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Τους γόρδιους δεσμούς της προσφυγικής και της οικονομικής κρίσης πρέπει να τους επιλύσουμε οι προοδευτικές δυνάμεις και όχι οι συντηρητικές».

Τον λόγο πήρε ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος εξήγησε πως παρακολουθεί στενά ό,τι γίνεται και πρόσθεσε: «Τα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν στη βάση της προοδευτικής πολιτικής. Τόνισε δε πως η διέξοδος δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από τον προοδευτικό δρόμο».

Nick Paleologos / SOOC

The post Το προσφυγικό είναι εθνικό ζήτημα συμφωνούν Γεννηματά- Τσίπρας- Κουβέλης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα