Μάθε πώς να φτιάχνεις τα viral cake pops που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι και δες την μαγειρική σαν παιχνίδι!

15:46 20/1/2022 - Πηγή: iPop

Τα cake pops είναι το αγαπημένο γλυκό όλων των παιδιών γιατί συνδυάζουν κέικ και γλειφιτζούρι μαζί! Βρες μου καλύτερο συνδυασμό, σε προκαλώ! Είναι το ιδανικό επιδόρπιο και όταν είναι και σπιτικά η γεύση τους είναι ακόμα καλύτερη! Για σήμερα, λοιπόν, θα μοιραστούμε μαζί σου την cake

pops συνταγή μας!

Αν έχεις ήδη ένα έτοιμο κέικ στο σπίτι, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αντί να φτιάξεις ένα μόνη σου. Επιπλέον, αν βαριέσαι να μπεις σε όλη αυτή τη διαδικασία, ένα έτοιμο κέικ μπορεί να σου λύσει τα χέρια!

Λατρεύεις το brunch; Αυτή τη συνταγή για κέικ με βατόμουρα και λεμόνι δε γίνεται να μην την ερωτευτείς!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για την cake pops συνταγή:1 και 2/3 φλιτζάνι (209 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1/2 φλιτζάνι (115 γρ.) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου1 φλιτζάνι (200 γρ.) ζάχαρη1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου2 κουταλάκια του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας1 φλιτζάνι (240 ml) πλήρες γάλα (ή βουτυρόγαλα)

Για το γλάσο:

7 κουταλιές της σούπας (100γρ) ανάλατο βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου1 και 3/4 φλιτζανιών (210 γρ.) ζάχαρη 2 – 3 κουταλάκια του γλυκού κρέμα γάλακτος ή γάλα1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Για τη διακόσμηση:

700 γρ. επικάλυψη καραμέλας (ή καθαρή λευκή σοκολάτα)Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C. Λάδωσε ένα ταψί.Φτιάξε το κέικ: Χτύπησε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι μαζί σε ένα μέτριο μπολ. Άφησε στην άκρη. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός ή με μίξερ με εξάρτημα, χτύπησε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να γίνουν κρέμα, περίπου 2 λεπτά. Πρόσθεσε το αβγό και το εκχύλισμα βανίλιας και χτύπησε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, πρόσθεσε τα ξηρά υλικά και το γάλα στα υγρά υλικά μέχρι να ενωθούν. Χτύπησε με το χέρι τη ζύμη για να βεβαιωθείς ότι δεν υπάρχουν μεγάλα κομμάτια στο κάτω μέρος του μπολ. Το κουρκούτι θα είναι ελαφρώς πηχτό. Ρίξε το κουρκούτι ομοιόμορφα στο έτοιμο ταψί. Ψήσε για 30-36 λεπτά. Εάν το επάνω μέρος αρχίζει να ροδίζει πολύ γρήγορα στο φούρνο, τοποθέτησε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο από πάνω.Άφησε όλο το κέικ να κρυώσει τελείως στο ταψί και μετά βάλε το σε μια σχάρα.Φτιάξε το γλάσο: Με ένα μίξερ χειρός ή με μίξερ με εξάρτημα, χτύπησε το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει κρέμα, περίπου 2 λεπτά. Πρόσθεσε τη ζάχαρη ζαχαροπλαστικής, την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας με το μίξερ να λειτουργεί σε χαμηλή ταχύτητα. Ανέβασε σε υψηλή ταχύτητα και χτύπα για 3 ολόκληρα λεπτά.Θρυμμάτισε το κρύο κέικ στο μπολ πάνω από το γλάσο. Βεβαιώσου ότι δεν υπάρχουν μεγάλα κομμάτια. Άναψε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και χτύπησε το γλάσο και το κέικ μέχρι να ενωθούν.Μέτρησε 1 κουταλιά της σούπας υγρό μείγμα κέικ και τύλιξε το σε μπάλα. Τοποθέτησε τις μπάλες σε ένα στρωμένο ταψί. Βάλε το στο ψυγείο για 2 ώρες ή στην κατάψυξη για 1 ώρα. Λιώσε την καραμέλα και προετοίμασε την επικάλυψή σου.Διακόσμησε τα cake pops: Βγάζε μόνο 2-3 μπάλες κέικ από το ψυγείο κάθε φορά. Βούτηξε ένα ξυλάκι για γλειφιτζούρι περίπου λίγο στην επικάλυψη και, στη συνέχεια, τοποθέτησε στο κέντρο τη μπάλα του κέικ. Σπρώξε το μέχρι τη μέση της μπάλας του κέικ. Βούτηξε τη μπάλα του κέικ στην επικάλυψη μέχρι να καλυφθεί εντελώς. Μπορείς να διακοσμήσεις το πάνω μέρος με τρούφα.Η επίστρωση θα πήξει μέσα σε μία ώρα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μάθε πώς να φτιάχνεις τα viral cake pops που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι και δες την μαγειρική σαν παιχνίδι! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα