Μηνύσεις των μετόχων της Volkswagen εναντίον της ίδιας της εταιρείας

16:07 18/1/2016 - Πηγή: iPop

Σε μηνύσεις εναντίον της Volkswagen προχωρούν οι μέτοχοι της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, με αφορμή το γνωστό σκάνδαλο για την παραποίηση μετρήσεων των εκπομπών ρύπων.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πολλοί είναι οι μέτοχοι της εταιρείας οι οποίοι πρόκειται να κινηθούν νομικά εναντίον της Volkwagen, εξαιτίας του σκανδάλου για την παραποίηση στις τιμές των ρύπων στα αυτοκίνητα της γερμανικής βιομηχανίας.

Η νομική εταιρία Nieding&Barth δηλώνει πως έχει αναλάβει

την υπόθεση και πως πρόκειται να προσφύγει στις δικαστικές αρχές του Μπρούνσβικ, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, εκπροσωπώντας δεκάδες μεγαλομετόχους της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, από τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία οι οποίοι, ζητούν να αποζημιωθούν από την απώλεια κερδών που σημειώθηκαν, έπειτα από την αποκάλυψη του εν λόγω σκανδάλου.

Υπενθυμίζουμε πως το σκάνδαλο μείωσε κατά πολύ το κύρος της εταιρείας, την ίδια στιγμή μάλιστα που υψηλόβαθμα στελέχη δήλωναν πως μπορεί να χρειαστούν ακόμα και χρόνια για την αποκατάσταση όλων των οχημάτων που βρέθηκαν με τα πειραγμένα λογισμικά μετρήσεων εκπομπής ρύπων.

Σύμφωνα με τη νομική εταιρεία, που αντιπροσωπεύει τους μεγαλομετόχους, » η εταιρεία γνώριζε την παραβίαση των κανονισμών για τις εκπομπές των αυτοκινήτων και θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τους επενδυτές και την κοινή γνώμη, νωρίτερα».

The post Μηνύσεις των μετόχων της Volkswagen εναντίον της ίδιας της εταιρείας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα