Μητέρα- πρόσφυγας συναντά τα παιδιά της μετά από 20 μέρες

10:39 3/3/2016 - Πηγή: iPop

Κάθε ένας από τους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στην χώρα μας, έχει την δική του μοναδική ιστορία. Μοναδική είναι και η ιστορία της Ντόνιας, μιας μητέρας- πρόσφυγα που κατάφερε να συναντήσει και πάλι τα παιδιά της έπειτα από 20 μέρες που αγνοούσε το πού βρίσκονται.

Την ιστορία έφερε στο φως της δημοσιότητας το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τις τελευταίες 20 μέρες η Ντόνια καθημερινά κατέβαινε στο λιμάνι της Μυτιλήνης αναμένοντας με αγωνία να καταφθάσουν τα σκάφη της Frontex

και του Λιμενικού με πρόσφυγες, για να αναζητήσει ανάμεσα στο πλήθος κόσμου τα πέντε παιδιά της, τα οποία είχαν μείνει πίσω στην προσπάθεια προσέγγισης των ελληνικών ακτών.

Η Ντόνια βρέθηκε στην Μυτιλήνη στις 18 Φεβρουαρίου όταν την περισυνέλεξε βουλγαρικό σκάφος της Frontex. Όσο ήταν ακόμα μέσα στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας, ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής πήρε μαζί του πίσω στην Τουρκία τα πέντε από τα συνολικά έξι παιδιά της.

Το ενήλικο παιδί της Ντόνιας, που είχε διασωθεί, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Το σκάφος της Τουρκικής ακτοφυλακής πήρε τα παιδιά και άλλους επιβαίνοντες στη βάρκα. Κάποιοι από τη βάρκα αντιστάθηκαν. Δε θέλαμε να γυρίσουμε στην Τουρκία. Τότε οι Τούρκοι λιμενικοί προσπάθησαν να καταστρέψουν τη βάρκα για να υποχρεώσουν τους επιβαίνοντες να ανεβούν στην ακταιωρό. Ο οδηγός της βάρκας άνοιξε τη μηχανή και απομακρυνθήκαμε. Η ακταιωρός δε μας κυνήγησε και καταφέραμε να ξεφύγουμε. Σε λίγη ώρα μας έσωσε το ελληνικό σκάφος και μας μετέφερε στη Μυτιλήνη

Όλα αυτά μέχρι την Τετάρτη που η Ντόνια, όπως συνήθιζε, βρέθηκε και πάλι στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Τελικά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έγινε το θαύμα. Τα πέντε παιδιά της αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και η οικογένεια ενώθηκε ξανά με σκοπό πλέον να πάνε να συναντήσουν τον πατέρα που βρίσκεται στην Γερμανία.

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Μητέρα- πρόσφυγας συναντά τα παιδιά της μετά από 20 μέρες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα