«Παγώνουν» το ασφαλιστικό οι Ευρωπαίοι- Δεν θα είναι σύντομες οι διαπραγματεύσεις

22:33 13/1/2016 - Πηγή: iPop

Δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για το ασφαλιστικό ούτε στο Eurogroup της Πέμπτης, αλλά ούτε και σε εκείνο που θα γίνει εντός του Φεβρουαρίου. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την πρώτη αξιολόγηση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν οι Ευρωπαίοι μέσω υψηλόβαθμου αξιωματούχου, ο οποίος μίλησε σήμερα, Τετάρτη, σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Ο αξιωματούχος τόνισε πως το νομοσχέδιο είναι μεν φιλόδοξο, ωστόσο, είναι αρκετά νωρίς για να υπάρξει μια αξιολόγηση της πρότασης που έχει καταθέσει η

ελληνική Κυβέρνηση.

Η αξιολόγηση του ασφαλιστικού θα γίνει ολοκληρωμένα μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όποτε και θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις Κυβέρνησης και Θεσμών.

Τι θα συζητηθεί στο αυριανό Eurogroup;

Στο Eurogroup της Πέμπτης θα συζητηθεί η πορεία της οικονομίας της Ελλάδας, όπως επίσης και οι προτάσεις της για το ασφαλιστικό, χωρίς όμως να υπάρξει λήψη κάποιας συγκεκριμένης πρότασης.

Αυτό που καίει τους ΥΠΟΙΚ είναι το συνταξιοδοτικό, κάτι το οποίο αναμένεται να συζητηθεί έντονα αύριο.

Αυτό στο οποίο στοχεύουν οι Ευρωπαίοι είναι να γίνει μια γενικότερη αξιολόγηση, και όχι επιμέρους αξιολογήσεις για το κάθε ζήτημα.

Παράλληλα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τονίζει πως η πρώτη αξιολόγηση δεν θα ολοκληρωθεί άμεσα, ωστόσο, θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα με την έλευση των Θεσμών στην Αθήνα.

Όμως, τονίζει, πως δεν θα πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες πως πρόκειται για μια σύντομη διαδικασία.

Πέραν όμως του ασφαλιστικού, υπάρχουν κι άλλα ανοιχτά ζητήματα, όπως είναι η δημόσια διοίκηση και η αναδιάρθρωσή της, το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2016, όπως επίσης και η αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας.

Τέλος, ο αξιωματούχος σημειώνει πως για να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος, θα πρέπει να έχουν κλείσει όλα τα παραπάνω θέματα που εκκρεμούν. Αυτό αυτομάτως συνεπάγεται και ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης προκειμένου να συζητηθεί η ελάφρυνση του χρέους.

The post «Παγώνουν» το ασφαλιστικό οι Ευρωπαίοι- Δεν θα είναι σύντομες οι διαπραγματεύσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα