Πολύνεκρη εξέγερση σε φυλακή στο Μεξικό (video)

17:05 11/2/2016 - Πηγή: iPop

Εξέγερση που σημειώθηκε σε φυλακή στο Μεξικό, έχει κοστίσει τη ζωή δεκάδων κρατουμένων, κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, δεκάδες κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια εξέγερσης που σημειώθηκε στη φυλακή Topo Chico στο Μεξικό.

Dozens die in fire and riot at prison

in northern Mexican city of Monterrey, media reports say https://t.co/4PhZeTQaF9

BBC Breaking News (@BBCBreaking) February 11, 2016

Ενώ ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τις αρχές ασφαλείας για τον ακριβή αριθμό των θυμάτων και των τραυματιών, τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, κάνουν λόγο για τουλάχιστον 30 έως 50 νεκρούς και πάνω από 70 τραυματίες.

At least 30 dead in Mexico prison riot: reports https://t.co/ASv2Fr9zzn pic.twitter.com/0gpRDgoSkV

AFP news agency (@AFP) February 11, 2016

Τα πρώτα επεισόδια της εξέγερσης στη φυλακή του Topo Chico, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης: «Μπορούσαμε να ακούσουμε φωνές και εκρήξεις να έρχονται από το κτήριο της φυλακής», δηλώνει στους δημοσιογράφους αυτόπτης μάρτυρας.

Mexico jail ‘hell’: 50 killed, 70 injured as riot, fire rock Topo Chico prison https://t.co/ZN2Y00mPWl pic.twitter.com/OQ54OQ9sY7

— RT (@RT_com) February 11, 2016

Μεταξύ των θυμάτων και των τραυματιών βρίσκονται εκτός των κρατουμένων της φυλακής και φρουροί του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Dozens are killed in a prison riot in northeastern #Mexicohttps://t.co/vjB16qFWlw

— Sputnik (@SputnikInt) February 11, 2016

Σημειώνεται πως οι αρχές του Nuevo Leon, με σχετική ανακοίνωσή τους, ενημερώνουν πως η εξέγερση στη φυλακή, έχει τεθεί υπό έλεγχο, χωρίς παρ’ όλα αυτά να δίνουν περισσότερες πληροφορίες, για τα αίτια της εξέγερσης και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχθηκε το αιματηρό επεισόδιο.

photo:AFP

The post Πολύνεκρη εξέγερση σε φυλακή στο Μεξικό (video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πολύνεκρη, Μεξικό,polynekri, mexiko