Πώς μερικές λέξεις γραμμένες από πρόσφυγες μας έκαναν να δακρύσουμε- Συνεχίζεται το δράμα των προσφύγων (photos)

14:00 4/3/2016 - Πηγή: iPop

Μ’ ένα συγκινητικό μήνυμα τους οι πρόσφυγες και οι μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται στον Πειραιά εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στους Έλληνες πολίτες. Την ίδια στιγμή η Ειδομένη «βουλιάζει» από τους χιλιάδες εγκλωβισμένους ανθρώπους πίσω από τον συρματένιο φράχτη. Η νύχτα της Πέμπτης ήταν δύσκολη, καθώς τα καιρικά φαινόμενα τα οποία εκδηλώθηκαν έκανες τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων ακόμα χειρότερες.

Στην πόρτα ενός από τους σταθμούς των επιβατών στο λιμάνι του Πειραιά

υπάρχει πλέον ένα μεγάλο χαρτόνι μ΄ένα συγκηνιτικό μήνυμα το οποίο έχει γραφτεί από τους πρόσφυγες και τονίζει: Ευχαριστούμε τους Έλληνες για την απέραντη καλοσύνη και αγάπη που μας προσφέρετε. Μας καλωσορίσατε σαν να είμαστε παιδιά σας, μας ανοίξατε την αγκαλιά σας και την καρδιά σας!!!Είστε άγγελοι, παρά την κρίση που περνά η Ελλάδα, οι Έλληνες για άλλη μια φορά δείχνουν τη μεγαλοψυχία τους!!!Αχ!Ελλάδα σ’αγαπώ!!!Ευχαριστούμε Ελλάδα

Η χθεσινή νύχτα λόγω των έντονων βροχών ήταν δύσκολη

Πάνω από εκατό άτομα βρίσκονται στην πλατεία Βικτωρίας όπου και παράμειναν παρά τη βροχή και προσπαθούσαν να βρουν καταφύγιο κάτω από τέντες, δέντρα και εισόδους πολυκατοικιών. Πολλοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πλατεία και να μεταβούν στο Ελληνικό.

Περίπου 12.500 οι πρόσφυγες στην Ειδομένη

Τους 12.500 κοντεύουν οι πρόσφυγες στην Ειδομένη. Όσο περισσότεροι πρόσφυγες φθάνουν στην Ειδομένη, τόση λιγότερη είναι η πρόσβαση στα βασικά: νερό, φαγητό, φάρμακα. Οι τουαλέτες είναι εξαιρετικά λίγες για τον αριθμό των προσφύγων, ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν την κατάσταση.

Χαμός επικράτησε και στον Πειραιά όπου οι πρόσφυγες προσπαθούσαν, όπως- όπως να προστατευτούν από τη βροχή. Ενώ και στην Ειδομένη είδαμε ακριβώς τις ίδιες εικόνες.

Το πρωί της Παρασκευής κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» μεταφέροντας 592 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη. Το πλοίο παρέλαβε 270 από Χίο και 322 από Μυτιλήνη. Στις 8:05 το πρωί έφτασε και το επιβατηγό οχηματαγωγό «blue star 2» το οποίο μετέφερε 17 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω και 40 από τη Λέρο.

Τρεις είναι οι επιβατικοί σταθμοί οι οποίοι έχουν διατεθεί για την προσωρινή φιλοξενία των μεταναστών και προσφύγων στους οποίους βρίσκονται πλέον περίπου 3.000 άτομα.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προειδοποιούν για πιθανή εξάπλωση επιδημιών. Πολλά παιδιά υποφέρουν από ασθένειες λόγω του κρύου και της μεγάλης ταλαιπωρίας, τονίζει η ΜΚΟ.

Δ. Αβραμόπουλος: Μέχρι 12 Μαΐου πρέπει η Ελλάδα να έχει καταφέρει να ελέγξει τα σύνορά της

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παραχωρώντας συνέντευξη σε γερμανική εφημερίδα προειδοποίησε πως εάν η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να προστατέψει τα σύνορά της μέχρι 12 Μαΐου, τότε θα ληφθούν έξτρα μέτρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Επίτροπος Μετανάστευσης δήλωσε: «Η Ελλάδα θα έχει προθεσμία έως τον Μάιο για να προστατέψει τα εξωτερικά της σύνορα. Θα αξιολογήσουμε την κατάσταση στις 12 Μαΐου . Εάν δεν δούμε πρόοδο έως τότε, δεν θα διστάσουμε να δημιουργήσουμε κανόνες ώστε να μπορέσουν να επεκταθούν οι συνοριακοί έλεγχοι στην Ευρώπη».

Ο ίδιος είπε πως στόχος της Κομισιόν είναι η επαναφορά της Σένγκεν στην κανονική της λειτουργία μέχρι τον Νοέμβριο.

Στα μέσα Μαρτίου η Κομισιόν σκοπεύει να προχωρήσει στην παρουσίαση προσχέδιων νόμου για την μεταρρύθμιση του κανονισμού της συμφωνίας του Δουβλίνου, ο οποίος προβλέπει ότι οι αιτήσεις του ασύλου θα πρέπει να εξετάζονται στην χώρα όπου έγινε η αίτηση.

Εξακολουθούμε να τηρούμε τα σχέδια για μια μόνιμη μετεγκατάσταση των προσφύγων. Θα συνδέεται με τα σχέδια μεταρρύθμισης του Δουβλίνου. Επιπλέον, θα παρουσιάσουμε σχέδια για το πώς μπορούν να εναρμονιστούν καλύτερα οι κανονισμοί ασύλου στην Ευρώπη

Νεκρό ένα προσφυγόπουλο

Το βράδυ της Τετάρτης άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης ένα προσφυγόπουλο μόλις ενός έτους. Το βρέφος είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο από το hotspot της Μόριας, όπου είχε διαπιστωθεί ότι αντιμετώπιζε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Πώς μερικές λέξεις γραμμένες από πρόσφυγες μας έκαναν να δακρύσουμε- Συνεχίζεται το δράμα των προσφύγων (photos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα