Σε ρυθμούς Ρίχτερ η Λέσβος- 31 μετασεισμοί

21:01 12/2/2017 - Πηγή: iPop

Σε ρυθμούς Ρίχτερ κουνιέται τις τελευταίες ώρες το νησί της Λέσβου. Μετά τις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις των τελευταίων ημέρων και μετά από τον νέο σεισμό των 5 Ρίχτερ την Κυριακή, έχουν ακολουθήσει 31 μετασεισμοί.

Ο πρώτος σεισμός την Κυριακή σημειώθηκε στις 4 παρά 10 το μεσημέρι και ακολούθησαν 31 μετασεισμοί με εννέα από αυτούς να έχουν μέγεθος από 3.0 έως 3.5 Ρίχτερ.

Σύμφωνα

με πληροφορίες οι επιστήμονες εκφράζουν την ανησυχία τους, καθώς σημειώνουν, πως η σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών με επίκεντρο την ακτή της Μικρασιατικής Τρωάδας απέναντι από την Λέσβο είναι πολύ πιθανό να ενεργοποιήσει το μεγάλο σεισμικό ρήγμα του Αδραμμύτιου, το οποίο έχει δώσει στο παρελθόν καταστροφικούς σεισμούς έντασης μέχρι και 6,8 Ρίχτερ.

Αξίζει να θυμίσουμε, πως την περασμένη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκαν δυο ισχυροί σεισμοί έντασης 5 και 5,2 Ρίχτερ ενώ την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε ακόμα ένας έντασης 5,2 Ρίχτερ.

Επίσης, τις τελευταίες ημέρες είχαμε εκατοντάδες σεισμούς μικρότερης έντασης και συγκεκριμένα 2 έως 3,9 Ρίχτερ. Από αυτούς οι έξι είχαν ένταση από 4 έως 4,6 Ρίχτερ και όλοι τους επίκεντρο τη ίδια πάντα περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Ταρακουνήθηκε ξανά η Λέσβος

The post Σε ρυθμούς Ρίχτερ η Λέσβος- 31 μετασεισμοί appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα