Στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη στην Αλβανία

19:11 6/4/2016 - Πηγή: iPop

Στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη στην Αλβανία την Τετάρτη. Δύο από τα μελη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους ενώ ο τρίτος βρίσκεται με πολλαπλά τραύματα στο νοσοκομείο.

Το στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου EC145 συνετρίβη στη βόρεια Αλβανία όταν κατέπεσε στη λίμνη Σκόντρα, κοντά στο χωριό Γκρίτζε 108 χιλιόμετρα από τα Τίρανα, σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, Tonin Marinaj.

Το ελικόπτερο βρισκόταν σε εκπαιδευτική αποστολή, σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις του υπουργείου Αμύνης της Αλβανίας ενώ η αιτία του δυστυχήματος δεν έχει γίνει

ακόμα γνωστή.

Επίσημες πηγές επιβεβαιώνουν ότι τα θύματα είναι ο αρχηγός Florian Deliaj, 43 ετών και ο υπολοχαγός Donald Hoxha, 28 ετών. Ο τραυματίας είναι ο στρατιωτικός Gerald Baramuca, 23 ετών.

Το Υπουργείο Αμύνης δήλωσε στο BNA ότι “σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης, το ελικόπτερο EC 145, με τρεις ανθρώπους ως πλήρωμα πτήσης, τον αρχηγό Florian Deliaj, τον υπολοχαγό Donald Hoxha και τον στρατιωτικό, Gerald Baramuca, αποχώρησαν από την Farka σήμερα στις 12:10 στα πλαίσια εκπαιδευτικής αποστολής.

Στις 13:45 υπήρξε η τελευταία επικοινωνία με το Ελικόπτερο και τον κέντρο ελέγχου της Rinas. Μετά η επικοινωνία χάθηκε και ελικόπτερο έσπευσε στην περιοχή όπου υπήρξε η τελευταία επικοινωνία για την αναζήτηση και διάσωση του πληρώματος»

Τα σώματα των δύο μελών που έχασαν τη ζωή τους ανασύρθηκαν από το βυθισμένο όχημα στη λίμνη ενώ ο τρίτος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σπασμένο χέρι και πολλαπλά τραύματα στο σώμα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Αλβανίας, Ilir Beqja.

The post Στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη στην Αλβανία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα