Τι ήρθε μετά το «Είναι η συμφωνία, ανόητε»;

09:26 24/1/2016 - Πηγή: iPop

Σε όλους έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό η φράση του Β. Σόιμπλε κατά την συνάντησή του με τον Α. Τσίπρα στο Νταβός: «It’s the implementation, stupid!» φώναξε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, ελληνιστί «Είναι η συμφωνία, ανόητε».

Τι είπαν όμως μετά οι κ.κ. Τσίπρας-Σόιμπλε;

Το «Έθνος της Κυριακής» αποκαλύπτει αυτά που φέρεται να είπαν οι δύο πολιτικοί μετά την αμήχανη στιγμή.

«Εύχομαι και ελπίζω ότι όλα θα πορευτούν χωρίς αρνητικά πισωγυρίσματα»,

είπε ο Β. Σόιμπλε, σύμφωνα με την εφημερίδα, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό να απαντάει:

Στο εσωτερικό μας σκληραίνει το μέτωπο των αντιδράσεων, πάντως γι’ αυτό παρακολουθούμε κάθε λεπτό των εξελίξεων, έχοντας τη βούληση να πείσουμε τους πολίτες για την ανάγκη να καταστεί π.χ. βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα και να πάρει μπρος η μηχανή της ανάπτυξης

Να θυμίσουμε πως ο Β. Σόιμπλε έσπευσε μέσω εκπροσώπου του την επόμενη ημέρα της συνάντησης με τον Α. Τσίπρα στο Νταβός να… σώσει την κατάσταση.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, αναφερόμενη στην επίμαχη φράση υπογράμμισε πως «δεν επρόκειτο επουδενί για προσβολή προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα», ενώ φρόντισε να επισημάνει πως ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, απλώς παράφρασε τη γνωστή φράση «It’s economy stupid», φράση η οποία είχε χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας το 1992, ο Μπιλ Κλίντον, με εμπνευστή τον James Carville.

Και συνέχισε λέγοντας: «Μπορώ να σας καθησυχάσω ότι δεν επρόκειτο επουδενί για προσβολή. Η φράση χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να καταστεί σαφές ότι στην Ευρώπη υπάρχει μεγάλη ανάγκη να εφαρμόζονται οι συμφωνίες και στον οικονομικό και στον πολιτικό τομέα».

Η αναπληρώτρια του γερμανικού ΥΠΟΙΚ τόνισε μάλιστα πως «δεν μπορώ παρά να απορρίψω την υπόθεση, ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποκάλεσε «ανόητο», τον Αλέξη Τσίπρα».

Photo: Aris Oikonomou / SOOC

The post Τι ήρθε μετά το «Είναι η συμφωνία, ανόητε»; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα