Το dark mode θα κάνει το iPhone σου να λειτουργεί καλύτερα

12:04 25/10/2019 - Πηγή: iPop

Αν δεν ξέρεις ακόμα εάν θέλεις να βάλεις το dark mode στο iPhone, σου έχουμε έναν πολύ καλό λόγο για να το κάνεις! Το dark mode θα σου γλιτώσει πολλή μπαταρία!

Εκτός απ’ την αισθητική, που αν είσαι λάτρης του dark mode θα το λατρέψεις, το σκοτεινό θέμα στο iPhone σου θα δώσει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στην μπαταρία του κινητού σου.

Σύμφωνα με πρόσφατο τεστ που έγινε, η αλλαγή σε σκοτεινό θέμα στο iPhone

μπορεί να επεκτείνει τη ζωή της μπαταρίας του έως και 30%! Δες εδώ πώς θα τσεκάρεις με μια κίνηση την υγεία της μπαταρίας σου.

Στο συγκεκριμένο τεστ, ένα iPhone XS Max έτρεξε διάφορες εφαρμογές, όπως Twitter, YouTube και Message, πρώτα σε light mode και στη συνέχεια σε dark mode.

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό! Όταν το iPhone είχε light mode έκλεισε μετά από κάποια ώρα λειτουργίας ενώ με το dark mode είχε ακόμα 30% μπαταρία!

Αυτό φυσικά σημαίνει αρκετές παραπάνω ώρες χρήσης του iPhone με dark mode σε σχέση με το light mode.

Φυσικά, η διάρκεια της μπαταρίας εξαρτάται κι από πολλούς άλλους παράγοντες, όπως η φωτεινότητα και οι εφαρμογές που τρέχουν στο background, αλλά και πάλι το αποτέλεσμα της δοκιμής είναι εντυπωσιακό.

Το ίδιο πιθανώς ισχύει και με το dark mode σε συσκευές Android, απλώς θα πρέπει να τονίσουμε ότι η μπαταρία θα διαρκέσει περισσότερο με dark mode όταν η οθόνη του κινητού είναι OLED. Αντιθέτως, τα κινητά με LCD οθόνη, όπως το iPhone 11, δεν θα δουν σημαντική διαφορά στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Δες εδώ πώς θα βάλεις το dark mode στη συσκευή σου!

Γι’ αυτό, λοιπόν, δοκίμασε το dark mode στο iPhone γιατί πραγματικά μπορεί να σου χαρίσει περισσότερες ώρες λειτουργίας της μπαταρίας. Εξάλλου, οι περισσότερες δημοφιλείς εφαρμογές πλέον το υποστηρίζουν, εκτός απ’ το Facebook που το περιμένουμε το επόμενο διάστημα!

Δες ακόμα:

Dark mode στο Instagram! Πώς θα το βάλεις;

Το άρθρο Το dark mode θα κάνει το iPhone σου να λειτουργεί καλύτερα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα