Το ήξερες ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν πολλαπλά οφέλη; Ανακάλυψέ τα και δες πώς να τα αξιοποιήσεις σωστά στον χώρο σου

15:32 26/9/2021 - Πηγή: iPop

Τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν γίνει τάση στην εσωτερική διακόσμηση τα τελευταία χρόνια. Είναι ένας τρόπος να ανανεώσεις τον χώρο σου και να δώσεις μια αίσθηση ζωντάνιας στο σπίτι σου. Ταυτόχρονα, τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν πολλές άγνωστες ευεργετικές δυνατότητες. Αφού όμως επιλέξεις τα κατάλληλα φυτά για σένα είναι πολλά που πρέπει να σκεφτείς. Αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να αξιοποιήσεις τα φυτά εσωτερικού χώρου στην διακόσμηση του σπιτιού σου.

Τα οφέλη των φυτών εσωτερικού χώρου

Τα οφέλη της τοποθέτησης φυτών εσωτερικού χώρου στο σπίτι είναι πολλά και αξίζει

να τα γνωρίσεις:

Βοηθούν στη μείωση του άγχους και του άγχους: Μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση, να αισθανθείτε πιο ήρεμοι και ευθυγραμμισμένοι.
Μπορούν να σε βοηθήσουν να κοιμηθείς καλύτερα: μερικά φυτά εκπέμπουν οξυγόνο τη νύχτα επιτρέποντάς σου να έχεις έναν καλύτερο ύπνο.
Φιλτράρουν τον αέρα: Τα φυτά βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα μέσω μιας φυσικής διαδικασίας φιλτραρίσματος, βοηθώντας σε να αναπνέεις ευκολότερα.
Μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα: Τα φυτά σας βοηθούν να παραμείνεις πιο συγκεντρωμένος, να βελτιώσεις τη δημιουργικότητα, τη μνήμη και τη διάθεσή σου.
Βοηθούν στην καταπολέμηση του κρυολογήματος και των αλλεργιών: Αυξάνουν την υγρασία και μειώνουν τη σκόνη στο περιβάλλον βοηθώντας στην καταπολέμηση του κρυολογήματος. Για τις αλλεργίες, πρέπει να φροντίσεις τα φυτά σου εάν θέλεις να σε βοηθήσουν. Καθάριζε τα τακτικά για να αποφύγεις τη συσσώρευση σκόνης. Τα καλύτερα φυτά για αλλεργίες είναι: Κρίνοι, Golden pothos, Gerbera, Bamboo palm, Arena pal.Πώς να τα αξιοποιήσεις σωστά

Κοίταξε τον χώρο σου

Αρχικά, πρέπει να μελετήσεις κάθε δωμάτιο του σπιτιού και να εντοπίσεις τις γωνιές οι οποίες χρειάζονται γέμισμα και αυτές από τις οποίες ίσως χρειαστεί να αφαιρέσεις περιττά πράγματα για να βρει το χώρο του ένα φυτό εσωτερικού χώρου. Παρατήρησε ποια σημεία μπορούν να προσφέρουν στο φυτό το φως που χρειάζονται και κάνε τις απαραίτητες αλλαγές για να το εντάξεις.

Σκέψου το στυλ του φυτού

Στην συνέχεια πρέπει να σκεφτείς τι φυτό θα ταίριαζε στην συγκεκριμένη γωνία του σπιτιού σου. Τα πιο ογκώδη φυτά όπως ο φίκος και η φτέρη θέλουν αρκετό χώρο για να απλωθούν ενώ είναι αναγκαίο να βρίσκονται κοντά σε μια φυσική πηγή φωτός. Αντίθετα τα μικρά κακτάκια ταιριάζουν σε κάθε γωνία και οι ανάγκες τους είναι περιορισμένες.

Pexels

Μην γίνεις υπερβολικός

Ξέρουμε ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι τα πιο όμορφα και ζωντανά διακοσμητικά του σπιτιού. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουν και αυτά ανάγκες. Επιπλέον, κανείς δεν θα ήθελα να μετατρέψει το σαλόνι του ξαφνικά σε κήπο. Άφησε αρκετό χώρο ανάμεσα στα φυτά σου ώστε να μην δημιουργηθεί μια μικρή ζούγκλα αλλά και για να μπορεί να περνάει ο αέρας αναμεσά τους.

Προσοχή στα μεγάλα φυτά

Τα μεγάλα φυτά κάνουν μια δήλωση στο χώρο και ταιριάζουν ιδανικά με μίνιμαλ disign. Πρέπει λοιπόν να προσέξεις πολύ που θα το τοποθετήσεις αλλά και την γλάστρα που θα χρησιμοποιήσεις. Αυτή είναι που θα κάνει την διαφορά στο ντεκόρ του σπιτιού σου γι’ αυτό θα πρέπει να φροντίσεις να ταιριάζει με την αισθητική του.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Το ήξερες ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν πολλαπλά οφέλη; Ανακάλυψέ τα και δες πώς να τα αξιοποιήσεις σωστά στον χώρο σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα