Τρεις Ρώσοι στα χέρια της Τούρκικης αστυνομίας- Οι μυστικές υπηρεσίες είχαν προειδοποιήσει για το χτύπημα

09:45 13/1/2016 - Πηγή: iPop

Στα χέρια της Τούρκικης αστυνομίας βρίσκονται τρεις Ρώσοι, μετά την επίθεση που συγκλόνισε την Κωνσταντινούπολη και στέρησε την ζωή σε δέκα άτομα.

Οι τρεις άντρες κρατούνται στην Κωνσταντινούπολη. Οι έρευνες για διασυνδέσεις τους με το Ισλαμικό Κράτος βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί που ακριβώς έγιναν οι συλλήψεις οι οποίες, όμως, έχουν επιβεβαιωθεί ήδη από το ρώσικο προξενείο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η αστυνομία σε μια πρώτη έρευνα

που έγινε στα οικήματα των υπόπτων έχει κατασχέσει έγγραφα.

Τι υπογραμμίζουν οι τούρκικες μυστικές υπηρεσίες;

Οι τούρκικες μυστικές υπηρεσίες εξηγούν πως στις 17 Δεκεμβρίου πρώτη φορά και η δεύτερη στις αρχές του μήνα είχαν προειδοποιήσει για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα.

Συγκεκριμένα, Τούρκοι αξιωματικοί είχαν επικοινωνήσει με το γραφείο του ΝΑΤΟ, πρεσβείες και κτίρια και είχαν τονίσει πως τα μέτρα προστασίας πρέπει να αυξηθούν.

Παράλληλα, είχαν επικοινωνήσει και με την Γερμανία, την Ολλανδία και τη Γαλλία και είχαν δώσει και 13 ονόματα καμικάζι.

Νέα στοιχεία για τον 27χρονο τρομοκράτη:

Νέα στοιχεία δημοσιεύει σήμερα η τουρκική Hurriyet σχετικά με τον καμικάζι που σκόρπισε το θάνατο σε πλατεία στην Κωνσταντινούπολη.

Ο 27χρονος Nabil Fadlι επιβεβαιώνεται πως είχε γεννηθεί στην Σαουδική Αραβία, ενώ οι ρίζες του είναι από τη Συρία.

Ο καμικάζι φαίνεται πως είχε περάσει προ ολίγων ημερών τα σύνορα Τουρκίας- Συρίας.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για τον σημαντικό ρόλο του τουριστικού οδηγού, ο οποίος μόλις αντιλήφθηκε τον βομβιστή αυτοκτονίας φώναξε σε όλους να τρέξουν, με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν ακόμα περισσότερα θύματα.

The post Τρεις Ρώσοι στα χέρια της Τούρκικης αστυνομίας- Οι μυστικές υπηρεσίες είχαν προειδοποιήσει για το χτύπημα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα