Βέλγιο: Εντοπισμός κι άλλων σπιτιών απ’ όπου συντονίζονταν οι επιθέσεις στο Παρίσι

09:44 13/1/2016 - Πηγή: iPop

Στον εντοπισμό κι άλλων σπιτιών απ’ όπου οργανώνονταν και συντονίζονταν οι επιθέσεις στο Παρίσι προχώρησαν οι βελγικές αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Εισαγγελέα, δύο διαμερίσματα κι ένα σπίτι στο Βέλγιο είχαν νοικιαστεί από τους τρομοκράτες του Παρισιού.

Το ένα διαμέρισμα ήταν στις Βρυξέλλες και το άλλο στο Charleroi.

Επιπλέον, οι τζιχαντιστές είχαν νοικιάσει ένα σπίτι στις αρχές Οκτώβρη στην πόλη Auvelais, η οποία απέχει 55χλμ από τις Βρυξέλλες.

Και

τα τρία σπίτια είχαν νοικιαστεί για έναν χρόνο, είχαν πληρωθεί με μετρητά και οι ενοικιαστές είχαν χρησιμοποιήσει ψεύτικες ταυτότητες.

Οι ερευνητές βρήκαν δείγματα DNA του Bilal Hadfi, ο οποίος ανατινάχτηκε την 13η Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Στο διαμέρισμα στο Charleroi βρέθηκαν ίχνη τόσο από τον Hadfi, όσο και του Abdelhamid Abaaoud, ο οποίος σκοτώθηκε κατά την επιδρομή των αρχών στο St. Denis στις 18 Νοέμβρη.

Επίσης το Seat Leon που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις στο Παρίσι, φαίνεται πως είχε σταθμεύσει κοντά σε αυτά τα σπίτια. Ένα ακόμα όχημα υπόπτου είχε θεαθεί κοντά και στα τρία σπίτια.

Να θυμίσουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα ένα διαμέρισμα με εκρηκτικά, αυτοσχέδιες ζώνες αυτοκτονίας και αποτυπώματα του Salah Abdeslam εντοπίστηκε στις Βρυξέλλες από τις τοπικές αρχές.

Το διαμέρισμα ήταν νοικιασμένο με ψεύτικο όνομα, ενώ το πρόσωπο που το νοίκιασε ενδέχεται να είναι ανάμεσα σε εκείνους που βρίσκονται υπό κράτηση μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.

The post Βέλγιο: Εντοπισμός κι άλλων σπιτιών απ’ όπου συντονίζονταν οι επιθέσεις στο Παρίσι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα