Αξίζει η αγορά του νέου Xbox One X;

Goodbyte

Πλέον η αγορά έχει γεμίσει με αρκετές κονσόλες καθιστώντας δύσκολο να αποφασίσει κανείς τι να διαλέξει. Μέχρι στιγμής η γενιά κονσολών είναι Playstation 4, Playstation 4 Pro, Xbox One (Original), Xbox One S, Xbox One X

και Nintendo Switch. Σε αυτό όμως το άρθρο δεν θα μιλήσουμε για όλες τις κονσόλες αυτής της γενιάς αλλά μονάχα για το Xbox One X και για το πόσο αξίζει η αγορά του σε σχέση με άλλες κονσόλες.

Πρώτα απ’ όλα, πρόκειται για την πιο δυνατή κονσόλα που έχει βγει μέχρι στιγμής. Τα χαρακτηριστικά της είναι διαστημικά στα χαρτιά αλλά και στην πραγματικότητα. Διαθέτει νέο ανανεωμένο οκταπύρηνο επεξεργαστή στα 2.3Ghz, 12GB RAM GDDR5 στα 6.8GHz με 326 GB/s Bandwidth και κάρτα γραφικών αναβαθμισμένη στα 6 Teraflops που τρέχει στα 1,172 MHz. Σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση Xbox One S, διακρίνουμε τεράστια διαφορά από πλευράς χαρακτηριστικών καθώς και τιμής όπως βλέπουμε στον παρακάτω πίνακα.

Επεξεργαστήςeight core CPU at 2.3GHzeight core custom AMD CPU at 1.75GHzΑποθηκευτικός Χώρος1TB (more options could be announced)500GB, 1TB or 2TB launch editionΜνήμη RAM12GB of GDDR5 RAM at 6.8GHz with 326 GB/s bandwidth8GB DDR3 RAMΓραφικάSix teraflop GPU at 1,172 MHz, 40 compute unitsCustom Radeon GPU with 1.23 teraflopΘύρεςHDMI-in; HDMI-out; one front-facing USB 3.0 ; two rear-facing USB 3.0; IR receiver/blaster; SPDIF digital audio; EthernetHDMI-in; HDMI-out; one front-facing USB 3.0 ; two rear-facing USB 3.0; IR receiver/blaster; SPDIF digital audio; EthernetΟπτικός Δίσκος4K UHD Blu Ray4K UHD Blu RayΤιμήΣτα 499 ΕυρώΑπό 250 Ευρώ

Ωραία όλα αυτά αλλά τι σημαίνουν στην πραγματικότητα αυτές οι διαφορές χαρακτηριστικών; Τα παιχνίδια είναι διαφορετικά παίζοντας από τη μία κονσόλα στην άλλη; Όχι φυσικά! Τα παιχνίδια παραμένουν ίδια και στις δυο κονσόλες αλλά αυτό που αλλάζει είναι η ποιότητα και η απόδοση του παιχνιδιού. Αυτό που εννοώ είναι πως το Xbox One X, έχει την δυνατότητα και την δύναμη να δείχνει τα παιχνίδια σε φυσική ανάλυση 4K με αποτέλεσμα η εικόνα να είναι τις περισσότερες φορές περισσότερο εκπληκτική από τι σε ανάλυση 1080p (Full HD). Για να καταλάβει κάποιος την διαφορά θα πρέπει να το δει στην πράξη από κοντά γιατί δυστυχώς από λόγια δεν μπορούμε να δείξουμε την εμπειρία αυτής της διαφοράς. Είναι όμως αναγκαίο κάποιος να αναβαθμίσει την κονσόλα που ήδη έχει αγοράζοντας το νέο Xbox One X; Εάν έχετε στην κατοχή σας τηλεόραση που υποστηρίζει ανάλυση 4K τότε η απάντηση είναι δαγκωτό ΝΑΙ! Θα δείτε τεράστια διαφορά και θα εκπλαγείτε από το πόσο όμορφα θα δείχνουν τα παιχνίδια. Εάν δεν έχετε τηλεόραση που να υποστηρίζει ανάλυση 4K τότε αποφύγετε την αγορά του Xbox One X και παραμείνετε με το ήδη υπάρχων Xbox One σας. Προηγουμένως ανέφερα πως συναντάμε και διαφορά στην απόδοση των παιχνιδιών και όχι μόνο στην ποιότητα. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως εάν ένα παιχνίδι τρέχει σε 30fps (frames per second. μτφρ: καρέ ανά δευτερόλεπτο) στο Xbox One S και η εταιρεία που το δημιούργησε παρέχει ενημέρωση λογισμικού στο παιχνίδι για το Xbox One X τότε υπάρχει περίπτωση να τρέχει με περισσότερα fps (πχ 60fps) και αυτό εξαρτάται από την ίδια την εταιρεία που έφτιαξε το παιχνίδι. Αυτό όμως κατά την γνώμη μου δεν αξίζει τα 500 ευρώ για να αλλάξει κανείς την ήδη υπάρχων κονσόλα που διαθέτει. Από την άλλη εάν έχετε την οικονομική δυνατότητα και πρόκειται για το πρώτο σας Xbox τότε να παραλείψετε τα προηγούμενα μοντέλα και αγοράστε το νέο Xbox One X.

Τελικά τι πρέπει να κάνει κανείς; Να αγοράσει το Xbox One X ή όχι; Τα πράγματα είναι πολύ απλά! Έχετε τηλεόραση 4K ανάλυσης; Τότε αγοράστε το θα δείτε διαφορά! Έχετε ήδη το Xbox One S και δεν έχετε τηλεόραση 4K ανάλυσης; Τότε δεν υπάρχει λόγος! Και τέλος πρόκειται για την πρώτη σας κονσόλα Xbox One και έχετε την οικονομική δυνατότητα να διαθέσετε 500 ευρώ; Τότε αγοράστε το! Ελπίζω να σας βοήθησα! Οτιδήποτε θελήσετε να συζητήσετε ή να ρωτήσετε μην διστάσετε να το σχολιάσετε από κάτω ακόμα και στην σελίδα μας στο Facebook. Περιμένω τα σχόλιά σας!

Keywords
Τυχαία Θέματα